Dalībniekiem atgriežoties Vērmanes dārzā, noslēdzas «Euro Pride 2015» gājiens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Dalībniekiem atgriežoties Vērmanes dārzā, noslēdzas «Euro Pride 2015» gājiens. Gājienā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

Gājiena dalībnieku vidū pārsvarā ir krāšņi tērpti gados jaunāki cilvēki, taču viņu vidū ir arī sirmgalvji. Gar maršruta malām pulcējās krietns cilvēku pūlis, kuri atnākuši, lai noraudzītos gājienā. Pūlī bija arī negatīvi noskaņoti ļaudis, kuri dalībniekiem velta dažādus izsaucienus.

Tāpat dalībniekiem rokās ir dažādas puķes.

Gājiena dalībnieku vidū bija redzams arī frizieris Pērs un žurnālists Kārlis Streips. Daudzi no iedzīvotājiem, kuri noraugās gājienā, dalībniekus uzņem ar sveicieniem.

Gājiens notiks maršrutā Brīvības iela - Bruņinieku iela - Tērbatas iela - Vērmanes dārzs. Praida gājiens 20.maijā tika koriģēts drošības apsvērumu dēļ.

Plānots, ka gājienā dosies aptuveni 2000 cilvēku, tostarp ārzemnieki, ar mērķi parādīt sabiedrībai, ka eksistē šāda sabiedrības grupa, un saistībā ar to nav sakārtota likumdošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu