EP prezidents: Lielbritānijas debates par ES izplata naidu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas debates par Eiropu vada naidpilni meli, nacionālie aizspriedumi un rumāņu un bulgāru imigrantu pataisīšana par grēkāžiem, ceturtdien pēc sarunām ar Apvienotās Karalistes premjerministru Deividu Kemeronu Londonā paziņoja Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs.

Kemerons, kurš apsolījis līdz 2017.gadam sarīkot referendumu par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES), par vienu no galvenajiem mērķiem izvirzījis panākt, lai imigrantiem no citām ES dalībvalstīm nav pieejama Apvienotās Karalistes sociālo pabalstu sistēma. Lai arī Šulcs nenosauca Kemeronu vārdā, viņa izteikumus var interpretēt kā britu līdera asu kritiku.

«Cilvēki Eiropā un arī šajā valstī mēģina radīt jaunas barjeras valstu starpā,» sacīja Šulcs. «Tiek uzjundīta panika par tā saucamajiem sociālo pabalstu tūristiem no Rumānijas un Bulgārijas, kas vēlas izmantot valstu sociālās sistēmas,» sacīja EP prezidents.

«Tiek stāstīti pilnīgi meli (..). Šajās debatēs mani skumdina un sanikno nacionālo aizspriedumu zemteksts. Tiek izplatīts naids. Cilvēki tiek izmantoti par grēkāžiem,» norādīja Šulcs.

Kemerona pārstāve iepriekš ceturtdien Šulca un Kemerona tikšanos atzina par labu, taču norādīja, ka diskusijas vajadzēs turpināt.

«Šo pārrunu laikā tiks izteikts daudz dažādu viedokļu,» uzsvēra Apvienotās Karalistes premjera pārstāve.

Kemerons savas idejas jau pārspriedis ar vairāk nekā 20 ES dalībvalstu līderiem, pirms viņš tās gatavojas izklāstīt nākamnedēļ Briselē paredzētajā samitā. Britu līderis ir pārliecināts, ka viņam izdosies panākt kompromisu, kas ļaus Lielbritānijai palikt reformētajā ES.

Citi gan nav tik optimistiski. Britu eiroskeptiķi pārmet Kemeronam, ka viņš ietekmē procesu tā, lai iedzīvotāji nobalsotu par palikšanu ES. Arī ārzemēs viņš saņēmis dažādas reakcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu