Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka pieņemta ekspluatācijā (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēka šodien pieņemta ekspluatācijā, pavēstīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.vdarbu laikā.

Rīgas pilsētas būvvaldē šonedēļ saņemti visi nepieciešamie atzinumi un eksperti operatīvi izvērtējuši visu dokumentāciju, tostarp izmaiņas, kas veiktas būvdarbu laikā.

Šodien sasauktā ekspluatācijā pieņemšanas komisija konstatējusi, ka uzbūvētā «Gaismas pils» atbilst visiem būvnormatīviem un prasībām un ir nododama ekspluatācijā.

No šodienas LNB ēka ir pilnībā izmantojama bez ierobežojumiem, norādīja Vircavs.

Komisija iepazinusies ar būvobjekta dokumentiem 32 sējumos, būvdarbu izpildes dokumentāciju un būvdarbu izpildi, būvdarbu un autoruzraudzības žurnāliem, kā arī nozīmīgo konstrukciju un segto darbu pieņemšanas aktiem.

Ekspluatācijā pieņemšanas komisijā bija 11 personas. Pašvaldību pārstāvēja Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektori, arhitekts un inženiere. Savukārt pasūtītāju - Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra pienākumu izpildītāja. Komisijā tika pieaicināti arī būvprojekta autors, būvuzraugs, kā arī galvenā būvuzņēmēja, pilnsabiedrības «Nacionālā būvkompāniju apvienība» valdes loceklis un atbildīgais būvdarbu vadītājs.

Ņemot vērā mediju lielo interesi par šo notikumu, būvvaldes telpās, Amatu ielā 4, šodien plkst.14 notiks preses konference, kurā tiks sniegta plašāka informācija par ēkas nodošanu ekspluatācijā, aģentūrai LETA pavēstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka

Kā ziņots, LNB ēkas būvniecība tika sākta 2008.gada jūnijā.

Tās būvdarbus veica «Nacionālā būvkompāniju apvienība», ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji - SIA «Re&Re», AS «RBSSKALS» un SIA «Skonto būve».

Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada 15.maijā, bibliotēkas būvniecības izmaksas prognozētas 163,06 miljoni eiro, taču projekta īstenošanas laikā «Gaismas pils» izmaksas pieaugušas līdz 256,1 miljonam eiro.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu