Range Rover mācās braukt patstāvīgi ar tālvadību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Britu auto būves uzņēmums Land Rover vienā no saviem Range Rover Sport testu automobiļiem ir uzstādījis un prezentējis jaunas braukšanas palīgsistēmas, kuru galvenais uzdevums ir atvieglot vadītāja pienākumu pildīšanu apstākļos, kuros viņš varbūt nejūtas drošs.

Jaunās sistēmas centrālais elements ir mobilā lietotne, kas ar viedtālruņa palīdzību ļauj pilnībā kontrolēt auto - tā stūres mehānismu, akseleratora un bremžu pedāli, kā arī transmisiju. Tādējādi autovadītājs var pat neatrasties pie stūres, taču joprojām būt noteicējs pār to, ko auto dara.

Land Rover uzskata, un zemāk pievienotajā video tas ir labi redzams, ka īpaši noderīga šāda sistēma būs sarežģītos braukšanas apstākļos, kuros mazāk pieredzējis autovadītājs varētu nejusties pietiekami pārliecināts par savām braukšanas prasmēm. Ja tā, tad viņam atliks vien izkāpt no sava spēkrata, ieslēgt lietotni un, uzturoties 10 metru rādiusā ap auto, pārraudzīt spēkrata uzmanīgu pārvietošanos pa purva dūkstīm, džungļu takām, dubļu slazdiem un tamlīdzīgi.

Šajā situācijā auto nebrauks ātrāk par 6,5 kilometriem stundā, turklāt uzmanīs arī, lai vadītājs neatrastos pārāk tuvu; tad drošības nolūkos auto vienkārši apstāsies. Auto apstāsies arī tad, ja vadītājs no tā attālināsies pārāk tālu un sensori vairs nespēs uztvert viedās aizdedzes atslēgas raidītos signālus.

Saprotams, ka šāda sistēma būs noderīga arī daudz ikdienišķākās un vairumam Range Rover lietotāju ierastākās situācijās, piemēram, lielveikalu stāvvietās, kad cita auto vadītājs savu spēkratu būs novietojis pārāk tuvu durvīm un tās nebūs iespējams atvērt.

Jāpiezīmē, ka līdzīgu attālinātas vadības sistēmu kā ekstru BMW piedāvās jaunajos, pagājušajā nedēļā prezentētajos 7.sērijas automobiļos. Land Rover gan apsver domu savu sistēmu attīstīt tālāk, lai apvidniekus varētu no ārpuses stūrēt, izmantojot balss komandas.

Vēl viena attālinātās pilotēšanas sistēmas funkcija ir automātiskā apgriešanās par 180 grādiem, piemēram, uz šaura ceļa. Vadītājam atliks vien nospiest slēdzi un uzticēties elektronikai, lai tā ne tikai droši izpildītu vēlamo manevru, bet paralēli arī sekotu līdzi, lai zem riteņiem nepakļūst kāds neuzmanīgs gājējs.

Foto: Land Rover
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu