Ciprs: SVF ir «krimināli atbildīgs» par Grieķijas parādu krīzi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs otrdien paziņoja, ka Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ir «krimināli atbildīgs» par Grieķijas parādu krīzi, un aicināja valsts Eiropas kreditorus izvērtēt SVF politiku.

«Ir pienācis laiks vērtēt SVF priekšlikumus ne tikai mums, bet īpaši Eiropai,» Ciprs sacīja viņa vadītās partijas «Radikāli kreiso koalīcija» (SYRIZA) parlamenta deputātiem pēc tam, kad svētdien bez panākumiem noslēdzās kārtējās sarunas starp Grieķiju un aizdevējiem.

«SVF ir krimināli atbildīga par šodienas situāciju,» uzsvēra premjerministrs.

Sarunās SVF ir aicinājis vēl vairāk samazināt pensijas un paaugstināt pievienotās vērtības nodokli virknei preču un pakalpojumu.

«Šobrīd dominē SVF skarbais skatījums par bargajiem pasākumiem, un Eiropa noliedz jebkādas diskusijas par parāda ilgtspējību,» viņš norādīja.

«Koncentrēšanās uz samazinājumiem (...) visticamāk ir daļa no politiska plāna pazemot visu tautu, kas pēdējo piecu gadu laikā ir cietusi, nebūdama vainīga,» sacīja Grieķijas premjers.

«Ir pienācis laiks, lai SVF priekšlikumus publiski vērtētu (...) Eiropa,» piebilda Ciprs.

Grieķija piecus mēnešus ir turpinājusi sarunas ar starptautiskajiem kreditoriem - Eiropas Savienību (ES), Eiropas Centrālo banku (ECB) un SVF, cenšoties panākt, lai kreditori tai izmaksātu pēdējo starptautiskā aizdevuma daļu 7,2 miljardu eiro apmērā. Kreditori atsakās to darīt, kamēr Grieķija neapņemas veikt noteiktas ekonomikas reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu