Latvija neatzīst Eiropas Komisijas pārmetumus lauksaimniecības zemes tirgus jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Valdība šodien nolēma neatzīt Eiropas Komisijas (EK) formālajā paziņojumā izteiktos pārmetumus lauksaimniecības zemes tirgus jomā, jo nesaskata lauksaimniecības zemes iegādei izvirzīto prasību neatbilstību līguma par ES darbību prasībām, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā.

EK aprīļa beigās informēja sabiedrību par tās būtiskākajām bažām saistībā ar ierobežojumiem, kas Latvijā piemēroti ieguldītājiem (pircējiem) attiecībā uz lauksaimniecības zemes iegādi.

EK norādīja, ka likumā «Par zemes privatizāciju lauku apvidos» ietvertie nosacījumi par profesionālo kvalifikāciju un nodokļu parādu neesamību saistībā ar līguma par ES darbību prasībām ierobežo brīvību Latvijā veikt uzņēmējdarbību un kapitāla apriti.

Zemkopības ministrijā norāda, ka, izstrādājot zemes tirgus regulējumu, jau sākotnēji tika rūpīgi veikta ES tiesību aktu regulējuma, Eiropas Kopienu tiesas spriedumu un citu ES dalībvalstu pieredzes izpēte un analīze kontekstā ar zemes tirgus regulējumu.

Valsts oficiālās nostājas dokumenta apstiprināšana valdībā ir standarta procedūra gadījumos, kad ir saņemts formālais paziņojums. Tā būtība ir paust oficiālu Latvijas viedokli un efektīvi aizsargāt Latvijas intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu