Referendums par Lielbritānijas dalību ES notiks ne agrāk kā 2016.gada rudenī

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas valdība izslēgusi iespēju, ka referendumu par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES) varētu sarīkot 2016.gada maijā.

Šāds lēmums pieņemts bažās, ka referendums varētu sakrist ar Londonas mēra vēlēšanām, kā arī Skotijas, Velsas un Ziemeļīrijas likumdevēju vēlēšanām.

Iepriekš tika paziņots, ka referendums notiks ne agrāk kā 2016.gadā. Tradicionāli šādi referendumi Lielbritānijā notiek maijā vai septembrī, tādēļ, visticamāk, balsojums notiks ne ātrāk kā nākamā gada septembrī.

Kā ziņots, Apvienotās Karalistes premjerministrs Deivids Kemerons, kura vadītie konservatīvie maijā notikušajās vēlēšanās negaidot izcīnīja parlamentā absolūto vairākumu, ir apsolījis panākt Lielbritānijas attiecību pārskatīšanu ar Briseli un pēc tam līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par tās turpmāko dalību ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu