Ukrainā sagūstīts Krievijas karavīrs, kurš cīnījies separātistu pusē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas austrumos Širokinas ciemā ir sagūstīts Krievijas karavīrs, kurš cīnījies prokrievisko separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas (DTR) pusē, svētdienas vakarā telekanālā «112 Ukraina» paziņoja partijas «Labējais sektors» organizētā Brīvprātīgā ukraiņu korpusa 8. rotas komandieris.

Krievijas karavīru sagūstīja šā korpusa karavīri izlūkošanas darbību gaitā. Saskaņā ar dokumentiem gūsteknis ir militārās daļas šoferis mehāniķis, karo Širokinā un ir Krievijas Stavropoles novada iedzīvotājs.

«Veicot izlūkošanas darbības uz [karojošo pušu] norobežojuma līnijas, mēs Širokinā saņēmām gūstā Krievijas militārpersonu. Pie viņa bija militārā biļete, DTR pase. Pašlaik tiek veiktas izmeklēšanas darbības,» sacīja rotas komandieris.

Gūsteknis atrodas «Labējā sektora» rīcībā, un jebkādu lēmumu par viņa pārvietošanu pieņems korpusa komandieris Dmitro Jarošs.

Separātistu kaujinieki nav nākuši klajā ar paziņojumiem vai aicinājumiem atbrīvot šo gūstekni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu