Balvos svinīgi atklāj rekonstruēto Balvu Valsts ģimnāzijas ēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 30.maijā, līdz ar svinīgo skolas gada noslēgumu, noslēdzās arī Balvu Valsts ģimnāzijas rekonstrukcijas 1.kārta, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Balvu Valsts ģimnāzijas direktore Inese Paidere pateicās skolēnu, skolotāju un tehnisko darbinieku saimei par pacietību un izturību sadzīvojot ar remontdarbiem gada garumā, lai šodien visi atrastos pie skaistas, nosiltinātas un krāšņas skolas. "Skola ir tapusi citādāka. Tāpēc šodien vissirsnīgākais paldies visiem tiem cilvēkiem, kuri šai renovācijas 1.kārtai ir palīdzējuši realizēties!"

Ir pagājis gads, kopš Balvu novada pašvaldība īsteno Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta "Balvu Valsts ģimnāzijas rekonstrukcija. 1.kārta" un būvdarbu uzsākšanas.

Šobrīd būvfirma SIA "Vidzemes energoceltnieks" objektā darbus ir pabeigusi, un projekta rezultātā Balvu Valsts ģimnāzija ir ieguvusi skaistu, nosiltinātu fasādi. Ir pilnībā rekonstruēta apkures sistēma, veikta ārējo tīklu rekonstrukcija, ir izremontētas darbmācības telpas un ēdnīca, kā arī nomainīti logi un ārdurvis.

Tāpat ir rekonstruēti sanmezgli, daļēji rekonstruēti iekšējie elektrotīkli, pārbūvētas visas projektā paredzētās grīdas, veikta zibensaizsardzības tīklu izbūve, kā arī gaisa aizkaru montāža.

Objekta renovācijas darbos ir ieguldīts vairāk nekā 1milj. eiro, kur valsts budžeta dotācija sastāda 3%. Pašvaldības finansējums ir 12%. ERAF finansējums - 85%. Būvuzraudzību objektā veica SIA "Jurēvičs un partneri", bet autoruzraudzība bija nodokļu maksātāja Ervīna Ločmeļa pārziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu