Turpmāk par ūdeni Rīgā būs jāmaksā vairāk (148)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr/dorsal stream

No šā gada jūlija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs Rīgā pieaugs par 23,5% - līdz 0,63 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs kāps par 27,5% - līdz 0,65 eiro par kubikmetru bez PVN.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome sēdē trešdien apstiprināja pašvaldības uzņēmuma «Rīgas ūdens» iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz to pieaugumu.

Pēc «Rīgas ūdens» aprēķiniem galvaspilsētā mājsaimniecības izmaksas par ūdenssaimniecības pakalpojumiem mēnesī pieaugs par 1,27 eiro.

«Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa izmaiņas ir saistītas ar sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu apjomu samazināšanos, pamatlīdzekļu nolietojumu, elektroenerģijas un remonta izmaksu pieaugumu, kā arī ar nepieciešamajām investīcijām ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu atjaunošanai. Ūdensapgādes vai kanalizācijas tīkliem pieslēgto ēku skaits kopš 2007.gada [kad spēkā stājās pašreizējie tarifi] pieaudzis par 3,4% ūdensapgādes pakalpojumiem, par 10% kanalizācijas pakalpojumiem, taču patēriņa apjomi samazinājušies par 15% ūdensapgādes pakalpojumiem, 13% kanalizācijas pakalpojumiem. No kopējā ūdensapgādes pakalpojumu apjoma 75% veido iedzīvotāju patēriņš, līdz ar to ūdens realizācijas apjoma samazinājums ir skaidrojams ar demogrāfisko tendenču izraisītu iedzīvotāju skaita samazinājumu, kā arī ar vidējā ūdens patēriņa samazinājumu uz vienu lietotāju,» skaidro SPRK pārstāve Inese Krūmiņa.

Komentāri (148)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu