Militārās mācības: no Ādažiem uz Austrumu slimnīcu pārvieto lielu skaitu cietušu karavīru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sargs.lv

8.jūnijā Rēzeknē, Ādažos un Rīgā norisinājās Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes un ASV armijas medicīniskās evakuācijas vingrinājums ar helikopteru «Black Hawk» atbalstu. Vingrinājumā trenēja spējas atbalstīt vienlaikus 10 - 15 cietušu karavīru medicīnisko evakuāciju ar neatliekamās palīdzības mašīnām un helikopteriem, kā arī ASV «Black Hawk» helikopteru spējas transportēt lielu skaitu cietušo, bet slimnīcas - uzņemt tik lielu skaitu pacientu, vēsta militāro ziņu portāls «Sargs.lv».

Scenārija ietvaros tika izspēlēta situācija pēc sprādziena daudzstāvu ēkā, pēc kura ievienotos, kurus tēloja Latvijas, ASV, Somijas, Norvēģijas un Lielbritānijas karavīri, ar autotransportu un helikopteriem transportēja uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu «Gaiļezers». Tika iesaistīti arī Latvijas un ASV militārie mediķi.

«Mums kā lielākajai valsts neatliekamās palīdzības slimnīcai šī ir iespēja vēlreiz pārbaudīt savu gatavību ārkārtas situācijās visos līmeņos,» norāda Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga.

Viņa uzsvēra, ka līdz šim tieši Austrumu slimnīcas mediķi ir uzņēmuši cietušos no vistraģiskākajiem notikumiem. Arī Zolitūdes traģēdijā vissmagāk cietušie 12 cilvēki tika nogādāti Austrumu slimnīcā un viņi visi tika izglābti, stāsta Slokenberga.

Lai šādus rezultātus sasniegtu, ir svarīgi pastāvīgi uzturēt slimnīcas gatavību reaģēt katastrofu situācijās, piebilda slimnīcas vadītāja. Šī bija pirmā reize Latvijas vēsturē, kad militārās mācības notika civilajā slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu