Graube: «Saber Strike 2015» mācībās ar iemaņām vien nepietiks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 8. jūnijā, Ādažu kara bāzē risinājās «Saber Strike 2015» atklāšanas ceremonija. Tajā piedalījās 1000 karavīru gan no Latvijas, gan citām Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) dalībvalstīm. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube ziņo, ka galvenais mācību uzdevums ir veikt kopīgus gan gaisa, gan zemes spēku vingrinājumus.

Graube uzrunā karavīriem vēlēja veiksmi, kas noderēs vingrinājumu veikšanā, jo ar iemaņām vien var nepietikt.

«Krimas aneksijas rezultātā mums (NATO dalībvalstīm) jādomā par kopējo drošību. Šā brīža drošības izaicinājumi nav Irākā vai Afganistānā, bet šeit, mūsu mājās. Es jums visiem novēlu veiksmīgi nokārtot uzdotos uzdevumus, kā rezultātā jūs gūsiet jaunas iemaņas. Vēlreiz paldies, ka ieradāties Latvijā, Ādažu kara bāzē. Novēlu jums veiksmi; kaut arī jūs esat profesionāļi, tā noderēs,» pauž Graube.

Uz TVNET uzdoto jautājumu, vai karavīri no Latvijas ir tikpat spējīgi kā ārzemju, Nacionālo bruņoto spēku komandieris atbild apstiprinoši:

«Ja mūsu karavīrus aicina piedalīties starptautiskās operācijās, tad mūsu karavīru spējas ir labas.»

Kā ziņo Aizsardzības ministrijas pārstāve Daina Ozoliņa, mācības «Saber Strike 2015» risināsies jau piekto gadu - no 8. līdz 19. jūnijam Baltijas valstīs un Polijā, tajās piedalīsies vairāk nekā 6000 karavīru no Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

«Saber Strike 2015» mācību ietvaros, Latvijā Ādažu poligonā un tam pieguļošajā teritorijā norisināsies mācību lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī ASV, Lielbritānijas un Somijas. Galvenais mācību uzdevums - iesaistīt gaisa un zemes spēkus kopīgos mācību vingrinājumos.

Latvijā lauka taktiskā vingrinājuma laikā notiks Baltijas bataljona nacionālā līmeņa sertificēšana dalībai NATO Reaģēšanas spēkos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu