Pirmais Baltijas Kanāls Baltijā sāk demonstrēt EURONEWS ziņas (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visskatītākais ziņu kanāls Eiropā Euronews un mediju holdings Baltijas Mediju Alianse (BMA) ir parakstījuši savstarpēju līgumu par tiesībām translēt EURONEWS ziņas Baltijas valstīs – Pirmajā Baltijas kanālā (PBK).

Agija Rosicka, BMA TV Programmu departamenta vadītāja norāda, ka «BMA ar lepnumu piedāvā saviem skatītājiem visās trijās Baltijas valstīs pusstundu garu oriģinālsatura ziņu raidījumu Euronews, kas nodrošina objektīvu un vispusīgu analīzi par ikdienas notikumiem pasaulē no Eiropas skatpunkta. Programmā ietvertas arī biznesa ziņas, spilgtāko sporta notikumu un laika ziņu apskati. Euronews ziņu programma ēterā būs skatāma no šodienas, 26. maija, vēlā Prime Time Pirmajā Baltijas kanālā. Euronews ir līderis Eiropā pēc auditorijas datiem, kas sakrīt ar BMA stratēģiju – nodrošināt skatītājiem tikai viskvalitatīvāko un profesionālāko saturu.»

Savukārt Euronews distribūcijas direktors Arnaud Verlhac uzsver: «Esam saviļņoti par sadarbības sākšanu ar Pirmo Baltijas kanālu – vienu no vadošajiem augstas kvalitātes TV kanāliem Baltijas valstīs un iespēju iepazīstināt jaunu auditoriju ar Euronews šajā stratēģiski ļoti svarīgā reģionā. Esam pārliecināti, ka šis būs tikai pirmais solis, lai veidotos auglīga ilgtermiņa sadarbība ar Baltijas Mediju Aliansi.»

Ginta Krivma, BMA stratēģiskās attīstības vadītāja Baltijā, atzīmē: «Ar šo soli BMA turpina attīstīt mediju platformu, kura Baltijas valstu auditorijai piedāvā maksimāli plaša spektra informatīvo piedāvājumu. Saskaņā ar koncepciju EURONEWS sniedz bezkaislīgu un objektīvu skatījumu uz pasauli – faktus televīzijas skatītāja valodā. Šī pieeja lieliski iekļaujas gan PBK, gan BMA informatīvās pilnveidošanās stratēģijā.»

Anda Rožkalne, mediju eksperte un Rīgas Stradiņa universitātes profesore, intervijā PBK Ziņu dienestam:

«Neapšaubāmi, Euronews ir objektīvs augstas kvalitātes televīzijas kanāls,

kas stāsta par notikumiem no Eiropas Savienības skata punkta. Mēs zinām, ka šā kanāla ziņu saturu veido profesionāli žurnālisti, un mēs ar interesi varam vērot viņu darba procesu un tā rezultātu.»

Pirmais Baltijas kanāls (PBK) ir vadošais krievvalodīgai auditorijai adresētais TV kanāls Baltijas valstīs. PBK programmas pamatu veido vērienīgi un spilgti šovi, iemīļotas Holivudas un Krievijas filmas, jaunākie seriāli, kā arī ziņas, tajā skaitā operatīvu lokālo ziņu raidījumi «Latvijas laiks», «Lietuvas laiks» un «Igaunijas jaunumi».

Eiropā visvairāk skatītākais ziņu kanāls Euronews nodrošina visaptverošo pārklājumu ar pasaules ziņām. Pateicoties 400 žurnālistiem vairāk nekā 30 valstīs, kanāls ir pieejams 24 stundas diennaktī 13 dažādās valodās (angļu, franču, vācu, grieķu, ungāru, itāļu, persiešu, arābu, portugāļu, krievu, spāņu, turku un ukraiņu). Kā neatkarīgs plašsaziņas līdzekļu avots Euronews piedāvā unikālu skatījumu un faktu analīzi par pašreizējiem aktuālajiem notikumiem. Euronews apraidi sāka 1993. gadā Lionā, Francijā. Šobrīd Euronews skatās 415 miljoni mājsaimniecību 156 pasaules valstīs, un tas piedāvā pilnu produktu klāstu – interneta portālu, mobilās aplikācijas, smart TV, radio u.c.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu