Krievijas komunisti aicina Sorosa fondu atzīt par «nevēlamu organizāciju»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Valsts domes deputāti, kas pārstāv komunistus, iesnieguši prokuratūrā prasību par «nevēlamu organizāciju» atzīt Atvērtās sabiedrības institūtu, kas plašāk pazīstams kā Sorosa fonds, atsaucoties uz aģentūru «Interfax», ceturtdien vēsta neatkarīgais televīzijas kanāls «Doždj».

Prasības kopijas nosūtītas Ārlietu un Tieslietu ministrijai.

Savā iesniegumā parlamenta apakšpalātas deputāti norāda, ka Sorosa fonds «desmitgadēm īsteno mērķtiecīgu pretkrievisku darbību».

«Džordžs Soross neslēpj savu lomu nedz Padomju Savienības sagrāvē, nedz tā dēvētās Oranžās revolūcijas un Maidana organizācijā Ukrainā,» norāda komunisti.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 23.maijā parakstīja likumu par «nevēlamajām» ārvalstu un starptautiskajām organizācijām, kas apdraud «Krievijas Federācijas konstitucionālos pamatus, valsts aizsardzības spējas vai valsts drošību».

Saskaņā ar jauno likumu organizācijas, kas atzītas par «nevēlamām», varasiestādes var aizliegt, bet Krievijas pilsoņiem, kas tajās darbojas, draud līdz pat sešiem gadiem ilgs cietumsods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu