Pie Saeimas pulcējas Levita atbalstītāji, aicinot politiķus ieklausīties sirdsapziņā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Saeimas ēkas Jēkaba ielā šorīt plkst. 9:30 pulcējas vairāki desmiti cilvēku, paužot atbalstu Egila Levita kandidatūrai un aicinot deputātus ieklausīties savā sirdsapziņā, novēroja TVNET.

Jaunieši piketētājiem dala apdrukātas papīra lapas, kuru atvēruma vienā pusē redzams Levita attēls, bet otrā pusē - «Tautas vēstījums».

Plakātā redzamas arī bijušā prezidenta Valda Zatlera un pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa bildes, kuras papildina abu teicieni, kas folklorizējušies. Zatlera attēlam pierakstīts «Kas es esmu», savukārt pie Bērziņa bildes - «Čaļi, pa galvu vajag? Ilgi neesat sisti, ja?»

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Līdzās Zatleram un Bērziņam atstāta brīva vieta, ko papildina uzraksts: «Vai atkal? Pietiek!»

Levita attēlu savukārt papildina teksts, kurā uzskaitītas viņa labās īpašības un paveiktie darbi, piemēram, norādīts, ka viņš ir Satversmes preambulas autors un ir starptautiski pazīstams.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Piketētāji tur rokās plakātu ar aicinājumu «Deputāti, ieklausieties savā sirdsapziņā!», un fonā tiek sistas bungas ritmā, kas atgādina sirdspukstus. Sanākušie piketētāji skaļi skandē: «Levitu! Levitu!»

Levits ieradās pie piketētājiem, kas viņu sagaidīja ar ovācijām un ziediem. Prezidenta amata kandidāts saviem atbalstītājiem pauda, ka ir sākusies sabiedrības sašūpošanās, kam ir jāturpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu