«Auto Īle un Herbst» Siguldā tirgos «Citroen» (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen

Automašīnu «Volkswagen» un «Škoda» servisa partnera SIA «Auto Īle un Herbst» īpašnieks Māris Īle dibinājis jaunu uzņēmumu SIA «Mile Auto», kas šomēnes ar automašīnu «Citroen» importētāju Latvijā SIA «Veho» parakstījis līgumu par šīs auto markas tirdzniecību Siguldā.

«Veho» informēja, ka abu uzņēmumu parakstītais dīlera un autorizētā remontētāja līgums paredz, ka, sākot ar šā gada maiju, «Mile Auto» nodrošinās «Citroen» jaunu automobiļu tirdzniecību, pēcpārdošanas garantijas un servisa funkcijas Siguldā, Mālpils ielā 1.

Jaunā «Citroen» centra mērķis ir veicināt ilgtspējīgu un kvalitatīvu zīmola apkalpošanas tīklu. Tāpat jaunatklātā autocentra uzdevums būs nodrošināt pilnu pakalpojumu klāstu - jaunu un mazlietotu «Citroen» automašīnu tirdzniecību, visu veidu pēcpārdošanas pakalpojumu piedāvājumu, kā arī iespēju pasūtīt un iegādāties rezerves daļas un aksesuārus.

«Veho» valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda uzsvēra, ka pastāvīgi mainīgā Eiropas automobiļu tirgus vide un tendences liek auto ražotājiem un izplatītājiem nepārtraukti sekot līdzi iespējām paaugstināt konkurētspēju un efektivitāti, kā arī novērtēt klientu vajadzības, to maiņu un strādāt pie klientu apkalpošanas kvalitātes standartu celšanas.

Savukārt Īle atzina, ka Sigulda atrodas stratēģiski labā vietā, kurā apkalpot Vidzemes, Latgales un Zemgales iedzīvotājus, kā arī attīstīt biznesu. «»Mile Auto» strādā pieredzējuši automašīnu tirgotāji, servisa konsultanti un servisa meistari, tāpēc uzskatu, ka spēsim pilnvērtīgi attaisnot gan klientu vēlmes, gan «Citroen» vārdu,» ir pārliecināts Īle.

«Veho» vadītājs piebilda, ka «Citroen» importētājs arī turpmāk pilnveidos reģionālo tirdzniecības un servisa apkalpošanas tīklu, tādējādi palielinot «Citroen» tirgus daļu Latvijā.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, SIA «Mile Auto» dibināts šā gada 27 februārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 40 000 eiro un «Mile auto» vienādās daļās pieder Īlem un Uģim Bērziņam, kurš 2013.gada nogalē kļuva arī par «Auto Īle un Herbst» 14% daļu turētāju.

Jau ziņots, ka pēc aizlieguma tirgot jaunas «Volkswagen» vieglās automašīnas SIA «Auto Īle un Herbst» apgrozījums ir sarucis sešas reizes, liecina SIA «Firmas.lv» informācija. 2011.gadā «Auto Īle un Herbst» apgrozījums bija 22 715 007 lati (32 320 543 eiro), taču 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums saruka līdz 3 892 857 latiem (5 539 036 eiro).

Kopš «Auto Īle un Herbst» pārtrauca tirgot jaunus «Volkswagen» vieglos auto, tirgotājs strādājis ar zaudējumiem. Ja 2011.gadā uzņēmums strādāja ar 354 603 latu (504 555 eiro) peļņu, tad 2013.gadā kompānija cieta 78 389 latu (111 538 eiro) lielus zaudējumus.

«Auto Īle un Herbst» vadības ziņojumā pausta pārliecība, ka uzņēmumam izdosies noturēt vietu auto tirdzniecības sfērā.

Savukārt SIA «Veho» 2012.gadā apgrozījums saruka par 2%, bet zaudējumi pieauga par 8%, liecina SIA «Firmas.lv» informācija.

2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 4,88 miljoni latu, bet 2012.gadā - 4,75 miljoni latu. Savukārt «Veho» zaudējumi 2011.gadā bija 583 811 lati, turpretī 2012.gadā - 635 207 lati.

SIA «Veho» darbību Latvijas tirgū sāka 2004.gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu