Straujuma izvērtēs VK secinājumus par tēriņiem valsts pārvaldē (43)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidente Laimdota Straujuma vēl nav saņēmusi Valsts kontroles ziņojumu par tēriņiem valsts pārvaldē un nav iepazinusies ar secinājumiem, bet sola izvērtēt konkrētus jautājumus.

Straujuma pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja, ka šis ziņojums vēl nav saņemts, bet, tāpat kā katru gadu, «konkrētas lietas» tiks izvērtētas. Pagaidām valdības vadītāja nevarēja plašāk komentēt šo jautājumu.

Valsts kontrole, pārbaudot 26 ministriju un centrālo valsts iestāžu 2013.gada pārskatus, secinājusi, ka līdz ar ekonomiskās krīzes beigām dažās valsts pārvaldes iestādēs ir notikusi atgriešanās pie iepriekšējiem gadiem raksturīgajiem tēriņiem - zemeņu kūku vietā tiek rīkotas pusdienas pilīs un dārgos restorānos.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa šodien medijiem atzina, ka dažās valsts pārvaldes iestādēs apetīte salīdzinājumā ar 2012.gadu ir augusi un pērn rīkotas semināru pusdienas pilīs un koncepciju apspriešanas dārgos restorānos.

Pārbaudot 2013.gada pārskatus, Valsts kontrole 25 gadījumos atzinumus sniegusi bez iebildumiem, sešos no tiem tomēr norādīts uz būtiskiem tiesību normu pārkāpumiem. Savukārt vienā gadījumā sniegts atzinums ar iebildēm, norādot uz būtiskiem tiesību normu pārkāpumiem un neekonomisku rīcību ar finanšu līdzekļiem.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu