Sadursmēs Lībijas austrumos nogalināto skaits pieaudzis līdz 79 (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas austrumos sadursmēs starp atvaļinātā ģenerāļa Halifas Haftara spēkiem nogalināto skaits pieaudzis līdz 79, bet ievainots 141 cilvēks, liecina sestdienas vakarā Lībijas Veselības ministrijas paziņotie dati.

Iepriekš tika vēstīts par 37 nogalinātajiem un 139 ievainotajiem.

Jau ziņots, ka Lībijas armija sestdien pasludināja lidojumu aizliegumu zonu virs valsts otrās lielākās Bengazi valsts austrumos dienu pēc tam, kad Haftars izmantoja gaisa un zemes triecienus, lai īstenotu militāru kampaņu pret pilsētā esošiem islāmistu nemierniekiem. Haftara spēki ieņēmuši islāmistu grupējumu «Rafallah al-Sahati» un «17.septembra brigāde» bāzes.

Armijas augstākā vadība paziņoja, ka tās spēki notrieks jebkuru lidmašīnu, kas pārkāps aizliegumu, kas attiecas uz Bengazi un tās piepilsētām, vēstīja valsts ziņu aģentūra «Lana».

Aizliegums ir spēkā «līdz tālākai informācijai».

Atvaļinātais ģenerālis Halifa Haftars piektdien izmantoja gaisa un sauszemes spēkus, lai uzbruktu islāmistu pozīcijām valsts otrā lielākajā pilsētā. Viņš ir solījis turpināt ofensīvu, lai atbrīvotu pilsētu, kā pats paziņoja, no teroristiem.

Haftars dzīvoja trimdā ASV, līdz 2011.gadā atgriezās dzimtenē, lai vadītu sauszemes spēkus NATO atbalstītajos tautas nemieros, kuros tika gāzts ilggadējais valsts vadītājs Muammars Kadafi. Tagad viņš vada militāru organizāciju, ko dēvē par «Nacionālo armiju».

Premjerministrs Abdullāhs al Tani nosodīja Haftara spēku uzbrukumu un aicināja visas puses ievērot atturību.

Savukārt Haftars solīja turpināt savu karu pret islāmistiem, kas vadīja sacelšanos pret Kadafi, bet kopš 2011.gada oktobra, kad viņš tika gāzts, tā arī nav spējuši apvienoties un tiek vainoti par desmitiem drošības spēku, tiesnešu un ārvalstnieku nogalināšanu.

Lībijas armijas štāba priekšnieks Abdesalams Hadallāhs al Salihins noliedza armijas iesaisti sadursmēs Bengazi, lai gan atzina, ka daži virsnieki un armijas vienības dezertējušas, lai pievienoties Haftara vadītajiem spēkiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu