Pārbaudīs, kā Strīķei piešķirta pielaide valsts noslēpumam (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ģenerālprokuratūra saņēmusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iesniegumu un sākusi pārbaudi par to, kādos apstākļos KNAB priekšnieka Jaroslava Štreļčenoka vietniecei Jutai Strīķei piešķirta pielaide valsts noslēpumam, pastāstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Pārbaude tikšot noslēgta tuvākajā laikā.

Satversmes aizsardzības birojs piešķīris pielaidi valsts noslēpumam.

Savukārt KNAB norāda, ka SAB, piešķirot Strīķei pielaidi valsts noslēpumam, rīkojies pārsteidzīgi. KNAB skaidro, ka no amatā atjaunošanas brīža Strīķe nav iesniegusi biroja priekšniekam savu aptaujas anketu pielaides saņemšanai valsts noslēpumam, kas norāda uz to, ka Strīķe ir ieguvusi speciālo atļauju pieejai valsts noslēpuma objektiem, apejot normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Tāpat KNAB nav sniedzis tā rīcībā esošo informāciju SAB, jo savas kompetences ietvaros turpina veikt uzsāktas pārbaudes par Strīķes darbības tiesiskumu un par biroja priekšnieka rezolūcijas neievērošanu, kas saistīta ar valsts noslēpuma aizsardzību.

Tāpat vēstīts, ka biroja vadītājs ierosinājis kārtējo disciplinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi. Savukārt Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēmusi, ka KNAB priekšnieka vietniece Strīķe ir nekavējoties atjaunojama amatā. KNAB nolēmis tiesas lēmumu pārsūdzēt.

KNAB šefs Strīķi kopumā no amata atbrīvoja trīs reizes, pirmos divus KNAB vadītāja lēmumus bijušais premjerministrs Valdis Dombrovskis («Vienotība») atcēla.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu