Iespējams, atrasts viens no Baltijas jūrā avarējušās lidmašīnas pilotiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Baltijas jūras dzelmē nogrimušās Lietuvas civilās lidmašīnas «An-2» pārmeklēšanā, ļoti iespējams, atrasts viena pazudušā pilota līķis, ceturtdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Nogrimusī lidmašīna tika pārmeklēta ar zemūdens videonovērošanas aparatūru no Lietuvas karaflotes kuģa «Kuršis» sadarbībā ar Klaipēdas Universitāti.

Aizsardzības ministrs jau izteicis līdzjūtību pilotu tuviniekiem.

Aizsardzības ministrija un Transporta un sakaru ministrija šorīt apsprieda lidmašīnas izcelšanu.

Aizsardzības ministrija vakar lūdza Zviedrijas palīdzību, lai atrastu partnerus, kas varētu palīdzēt lidmašīnas izcelšanā.

Jau vēstīts, ka lidmašīna «An-2» ar diviem pilotiem bija ceļā no Gēteborgas uz Klaipēdu, kad sestdien pazuda. Kāpēc lidaparāts pazuda, joprojām nav zināms.

Pilotiem Ādolfam Mačulim un Alvidam Selmistraitim bijusi 40 gadu darba pieredze, apliecināja lidsabiedrības «Klaipedos Avialinijos» direktors Viktors Šišņauskis.

Lidmašīna tika atrasta otrdienas pēcpusdienā Baltijas jūras dzelmē aptuveni 700 metru attālumā no pēdējās pozīcijas, kuru bija fiksējis Zviedrijas radars, kuram datus bija nodevis Zviedrijas glābšanas koordinācijas centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu