Cinisms: tīģeru dresētājs piedāvā izlaist tīģerus pie piketētājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

15., 16. un 17. maijā pie Arēnas Rīga notiks protesti pret savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu cirkā. Komentējot gaidāmos piketus, dresētājs Askolds Zapašnijs piedāvā tīģerus izlaist līdzās piketētājiem.

Nedēļas nogalē piketos pie Arēnas Rīga pulcēsies daudzi desmiti cilvēku, lai paustu nosodījumu savvaļas sugu dzīvnieku pakļaušanai dresūrai un nebrīvei izklaides nolūkā. Ar šīm protesta akcijām dzīvnieku aizstāvības organizācija «Dzīvnieku brīvība» tiecas pievērst sabiedrības uzmanību dzīvnieku cirka pastāvēšanas problēmai Latvijā un labturības problēmām, kas saistās ar savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu izrādēs.

Dzīvnieku dresētājs Askolds Zapašnijs, komentējot gaidāmos piketus, intervijā portālam «Delfi» saka: «Varu piedāvāt jūsu dzīvnieku aizstāvjiem izlaist mūsu tīģerus viņu dabiskajā vidē - līdzās viņu piketam. Un atļaut tīģeriem izdarīt to, ko viņiem daba lēmusi darīt, un sagādāt viņiem milzīgu gandarījumu.»

«Tā vietā, lai runātu par labi dokumentētām labturības problēmām un jautājuma ētisko pusi, dzīvnieku dresētāji izvēlas augstprātīgi pasmieties par dzīvnieku aizstāvības vērtībām, kas ir svarīgas lielai sabiedrības daļai,» norāda biedrības «Dzīvnieku brīvība» valdes priekšsēdētājs Aivars Andersons. «Laikā, kad aizvien vairāk valstu aizliedz dzīvnieku cirku, sabiedrības maldināšana kļūst par vienīgo iespēju dzīvnieku cirka industrijai turpināt šo neētisko rūpalu.»

Zinātniskos pētījumos secināts, ka savvaļas sugu dzīvniekiem, īpaši lielajiem kaķiem, cirka apstākļi ir ļoti problemātiski no labturības viedokļa, jo būtiski ierobežo svarīgas dzīvnieku sociālās, vides un uzvedības vajadzības. Savvaļas dzīvnieku izmantošana cirkā jau ir aizliegta Beļģijā, Austrijā, Nīderlandē, Izraēlā, Grieķijā, Slovēnijā, Bosnijā un Hercegovinā, Horvātijā, Kiprā, Bolīvijā, Panamā, Kolumbijā, Kostarikā un citur. Lielbritānija un Igaunija plāno ieviest aizliegumu drīzā nākotnē.

Piketi pret savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu cirkā notiks piektdien, 15.maijā, plkst. 18.15, sestdien, 16. maijā, un svētdien, 17.maijā plkst. 12.45 un 18.15, pirms katras brāļu Zapašniju dzīvnieku cirka izrādes pie Arēnas Rīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu