Pie Filadelfijas avarējušais vilciens divkārt pārsniedzis atļauto ātrumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reģionālais pasažieru vilciens, kas otrdienas vakarā noskrēja no sliedēm pie ASV pilsētas Filadelfijas un kura avārijā gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki un ievainoti vairāk nekā 200, divkārt pārsniedza atļauto ātrumu un mašīnists to neveiksmīgi mēģinājis apturēt ar avārijas bremzi, trešdien paziņoja avārijas izmeklētāji.

Avārijas brīdī vilciena ātrums bija 106 jūdzes (170 kilometri) stundā, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāks par atļauto ātrumu. Mašīnistam ar avārijas bremzi izdevās samazināt tā ātrumu līdz 102 jūdzēm (164 kilometriem) stundā.

Atļautais maksimālais ātrums, vilcienam iebraucot līkumā, bija tikai 50 jūdzes (80 kilometri) stundā.

ASV Nacionālā transporta drošības pārvalde brīdināja, ka šī informācija par vilciena ātrumu un mašīnista rīcību ir provizoriski izmeklēšanas dati un tai vajag vairāk laika, lai pilnīgi noskaidrotu avārijas cēloņus.

Dzelzceļa kompānijas «Amtrak» 188. vilciens brauca no Vašingtonas uz Ņujorku. Vilcienam noskrienot no sliedēm, lokomotīve un vismaz seši vagoni apgāzās vai tika deformēti.

Eksperti notikuma vietā trešdien meklēja pierādījumus, un vilciena lokomotīve un vagoni tika pārvesti uz drošu vietu izpētei. Provizoriskā informācija daļēji ir iegūta no «melnajām kastēm» ar brauciena datu ierakstiem.

Avārijas brīdī vilcienā bija 243 cilvēki, tai skaitā pieci apkalpes locekļi. Daži no šiem cilvēkiem vēl nav atrasti, tātad upuru skaits var pieaugt.

Starp pasažieriem bija Spānijas, Beļģijas, Vācijas un Indijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu