Londonas metro notiek 48 stundu streiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas metro darbinieki pirmdien pulksten 21 (23 pēc Latvijas laika) sāka 48 stundu streiku, kas draud izraisīt satiksmes haosu Lielbritānijas galvaspilsētā.

Streiku rīko Dzelzceļa, jūrniecības un transporta arodbiedrība (RMT), protestējot pret plāniem slēgt visas biļešu kases Londonas metro sistēmā. Arodbiedrība uzskata, ka šie plāni apdraud simtiem darbavietu un drošības standartus.

Streiks tika izsludināts pēc tam, kad pirmdien pārtrūka sarunas starp arodbiedrības līderiem un metro sistēmas «London Underground» vadību. Tiek lēsts, ka tas izmaksās Londonai miljoniem britu mārciņu (miljoniem eiro).

Kā nokļūt mājās?

Pirmdienas vakarā pie metro stacijām bija izlikti sludinājumi ar padomiem, kā futbola līdzjutējiem nokļūt mājās pēc Emirātu Stadionā (Emirates Stadium) notikušas spēles starp Premjerlīgas komandām «Arsenal» un «Newcastle».

Vislielākās problēmas streika dēļ ir gaidāmas otrdienas un trešdienas sastrēgumstundās.

Londonas mērs Boriss Džonsons nosauca šo streiku par «bezjēdzīgu un vājprātīgu» rīcību.

Arodbiedrība plāno trīs dienu streiku no nākamās pirmdienas pulksten 21 (23 pēc Latvijas laika), ja «London Underground» vadība nepiekāpsies.

Londonas metro, kas ir vecākais pasaulē, pārvadā apmēram trīs miljonus pasažieru dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu