Lūdz izvērtēt Gapoņenko rīcību, izplatot naidīgu informāciju (94)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis otrdien vērsies pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ar lūgumu izvērtēt 20.aprīlī TV3 raidījumā «Nekā personīga» rādīto Norvēģijas sabiedriskās televīzijas sižetu, kurā viedokli pauda Nepilsoņu kongresa aktīvists Aleksandrs Gapoņenko, kā arī pieņemt atbilstošus mērus.

Ministrs uzsver, ka Gapoņenko izplata tendenciozu un Latvijai naidīgu informāciju, maldinot kā valsts, tā arī starptautisko sabiedrību.

«Ir nepieļaujami, ka šādā veidā starptautiski tiek grauts Latvijas valsts un Nacionālo bruņoto spēku tēls,

kā arī maldināta sabiedrība par Latvijas valdības mērķiem un uzdevumiem,» norāda Vējonis.

Latvijas Krievu kopienas apvienotā kongresa līdzpriekšsēdētājs Aleksandrs Gapoņenko

Ministrs ir pārliecināts, ka Gapoņenko publiskie paziņojumi rada nepatiesu priekšstatu par Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanu jelkādu protesta akciju vai piketu norisē. Savukārt paziņojumi par nepilsoņu šaušanu un protestu apspiešanu ar armijas palīdzību vedina apšaubīt Latvijas kā demokrātiskas valsts pamatprincipus.

Gapoņenko Norvēģijas TV sižetā klāstīja: «Pašreizējā valdība ir noskaņota apspiest protestus ar armijas spēku. Viņi to tā arī ir pateikuši!

Un viņi iedomājas, ka Krievija noskatīsies, kā tiek apšautas sievietes un bērni, kuri cīnās par savām tiesībām mācīties dzimtajā valodā!»
Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu