KNAB pārbaudīs Latvijas prezidentūras ES mājaslapas izmaksas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izvērtējot Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iesniegumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir nolēmis sākt Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē interneta mājaslapas «www.eu2015.lv» izveidošanas izmaksu pamatotības pārbaudi, informēja politiskajā spēkā.

Jau tuvākajā laikā KNAB informēs par lēmuma pieņemšanu saistībā ar kriminālprocesa sākšanu, norāda LRA.

Politiskais spēks ir vērsies gan Valsts kontrolē, gan KNAB, lūdzot nekavējoties izmeklēt informāciju par nelikumībām, kas, iespējams, ir pieļautas, organizējot valsts iepirkumu par Latvijas prezidentūras mājaslapas «www.eu2015.lv» izstrādi. Medijiem bija izdevies noskaidrot, ka par Latvijas prezidentūras mājaslapas izveidi ir samaksāti vismaz 118 000 eiro, kas vairākas reizes pārsniedz patiesās šādas mājaslapas izveides izmaksas. Tāpēc LRA lūdza Valsts kontroli un KNAB izvērtēt mājaslapas iepirkuma procedūru, noskaidrot atbildīgās personas un panākt vainīgo personu sodīšanu.

«Šis tiešām ir gadījums, ko nedrīkst atstāt bez ievērības, un tāpēc ir apsveicama arī KNAB ieinteresētība noskaidrot notikušā iepirkuma tiesiskumu un atbildīgo personu atbildību. 118 000 eiro ir milzīga nauda par salīdzinoši vienkāršas interneta vietnes izveidi, kas aizdomīgi veikli «pazūd» šobrīd, kad tik ļoti ir nepieciešami papildu līdzekļi veselības aprūpei, ceļu infrastruktūrai, skolu saglabāšanai reģionos un kad jau pirmajā pusgadā ir izsmelti valsts budžeta līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Šādai patvaļai vienreiz ir jābeidzas, un atbildīgajām amatpersonām ir jāatbild par saviem pārkāpumiem,» uzsver LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu