Cūkmens un Brīnumskapis nākuši klajā ar tīru mežu himnu «Mēs nekļūsim par cūkām!»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Cīņā pret mēslošanu dabā Latvijas valsts mežu tēls Cūkmens apvienojis spēkus ar bērnu auditorijā populāro mūzikas, dejas un dzejas programmu «Brīnumskapis», un viņi kopā radījuši tīru mežu himnu «Mēs nekļūsim par cūkām!», informēja AS «Latvijas valsts meži» komunikācijas projektu vadītāja Lolita Jēkabsone-Mētele.

Cūkmens un Brīnumskapja komanda dziesmu kopā radījuši, lai dzīvespriecīgā veidā atgādinātu Cūkmena galveno vēstījumu, kas ir «Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!». Lielās talkas dienā Cūkmena un Brīnumskapja komanda ar lepnumu prezentē jaunās dziesmas videoklipu.

«Pateicoties maniem jaunajiem draugiem - fantastiskajai Brīnumskapja komandai - esam radījuši īstu hitu. Dziesma ir jautra un priecīga, taču arī tieša un nepārprotama. Tie, kas mēslo mežā, ir īsti cūkas un par saviem sliktajiem darbiem ir pelnījuši mācību,» skaidro Cūkmens.

Cūkmena dziesmas vārdu un mūzikas autors ir Edgars Šubrovskis, savukārt tās aranžiju veidoja «Brīnumskapja» komanda.

«Latvijas valsts meži» pārstāvis Tomass Kotovičs norāda, ka pagājušajā gadā sabiedrība no mežiem izveda vairāk nekā 2000 tonnas atkritumu. «Lai arī aizvien vairāk cilvēku gadu no gada vienojas cīņā par tīru Latviju, diemžēl cūcības un atkritumi mežā ir aktuāla problēma joprojām. Mēslotāji ir dažādi - gan apzināti ļaundari, gan nevērīgi piknikotāji. Ir skumji redzēt, ka nereti tieši tajās vietās, kur «Latvijas valsts meži» ar rūpību kopj atpūtas vietas cilvēkiem, mēslotāji uzdarbojas jo īpaši aktīvi,» stāsta Kotovičs.

Jaunā Cūkmena tīru mežu himna ir daļa no Cūkmena aktivitātēm šogad. Lai izplatītu tīru mežu vēsti Latvijas bērnudārzos, šajā pavasarī Cūkmens ir aizsācis arī savu pirmo ekoprogrammu «Cūkmena detektīvi». Ar tās palīdzību bērni jau kopš mazotnes iepazīstas ar tīras vides nozīmi, kļūstot par Cūkmena aģentiem, lai viņa prombūtnes laikā ne vien paši ievērotu tīrību, bet aicinātu to darīt arī apkārtējos.

Jau ziņots, ka šodien plkst.9 visā Latvijā oficiāli sākusies Lielā Talka - diena, kad cilvēki dodas talkā Latvijai ceļā uz tīrākās valsts titulu. Līdz pat plkst.15 oficiāli un arī ilgāk neoficiāli, visā valstī cilvēki ir pulcējušies talkošanas vietās, kurās plānota gan atkritumu vākšana, gan dažādas vides labiekārtošanas aktivitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu