Lielajai talkai oficiāli pieteiktas vairāk nekā 1700 sakopšanas vietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Lielajai talkai oficiāli ir pieteiktas vairāk nekā 1700 sakopšanas vietas, informēja kustības «Lielā talka» pārstāve Madara Laicāne.

Līdz piektdienai kopumā ir pieteiktas vairāk nekā 1700 talkošanas vietas, bet līdz šim apstiprinātas - 1617. Vēl atlikušās aptuveni 100 talkošanas vietas tiks apstiprinātas tuvāko stundu laikā. Pagājušajā gadā tika apstiprinātas 1453 oficiālās talkošanas vietas.

Talkas šogad organizē pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi un brīvprātīgie. Visas talkošanas vietas ir apskatāmas mājaslapā «www.talkas.lv». Turpat arī ir redzams, cik kopumā ir pieteikts piesārņoto vietu - to šogad ir 1009. Arī pagājušajā gadā piesārņoto vietu skaits bija ap 1000. Tas gan nenozīmē, ka Latvija pa gadu ir kļuvusi piesārņotāka, iespējams, cilvēki vairāk ziņo par piesārņotajām vietām, norāda talkas organizatori.

Lielajā talkā šogad arī piedalīsies gan valsts augstākās amatpersonas, gan uzņēmēji, valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas.

Latvijā Lielā talka šogad norisināsies 25.aprīlī, kad visa Latvija atkal tiks aicināta vienoties kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs. Lielās talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana valstij tās 90.dzimšanas dienā. Projekta mērķis ir līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā to padarīt par tīrāko valsti pasaulē. Pērn Lielajā talkā oficiāli pieteiktajās 1453 talkas vietās talkoja aptuveni 160 000 cilvēku, un tās laikā tika savāktas 1768 tonnas atkritumu. Lielo talku organizē biedrība «Pēdas LV».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu