Land Rover prezentē caurspīdīga auto tehnoloģiju (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Modernajam autobraucējam, vismaz lielākajai autobraucēju daļai, ne ikdienā, ne brīvdienās nav vajadzības doties bezceļos. Tas gan neattur autoražotājus izdomāt jaunas sistēmas, kas ievērojami atvieglotu stāvu pauguru pārvarēšanu un, iespējams, varētu noderēt arī pilsētas apstākļos.

Modernajos auto iebūvētās atpakaļskata kameras un centrālie ekrāni jau daļēji ir aizstājuši spoguļus. Dažiem kameras jau ir arī zem spoguļiem, bamperu stūros un arī priekšā un palīdz veidot pilnvērtīgu apkārtskatu, pēc kā vadīties īpaši šaurās vietās, piebraucot pie ietves apmales un tamlīdzīgi.

Land Rover šo attēlveidošanas iekārtu sasniegumus stumj malā un Ņujorkas auto šovā nāks klajā ar savu kameru sistēmu, kas apvienojumā ar jau ierasto head-up display tehnoloģiju konceptautomobilī Discovery Vision Concept nodēvēta par «caurspīdīgā motora pārsega tehnoloģiju».

Tās darbības princips ir salīdzinoši vienkāršs - izmantojot radiatora režģī iebūvētas kameras, tiek filmēts tas ceļa posms, kuru vadītāja skatam parasti aizsedz motora pārsegs, un tā virtuāla kopija tiek projicēta uz priekšējā stikla. Projicētais attēls precīzi pārklāj fizisko motora pārsegu un tā rada caurspīdīga vāka un dzinēja telpas efektu.

Pieredzējušam pilsētniekam šāda sistēma varbūt arī nebūs vajadzīga, tomēr iesācējam šauros pilsētas apstākļos vai jaunā apvidū iebraukušam speciālistam Transparent Bonnet gan varētu noderēt. Iespējams, tā radīs lietojumu arī nākamās paaudzes Land Rover Discovery modelī, kura priekšvēstnesi varēs redzēt tieši Ņujorkā.

Foto: Land Rover
Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu