Egoistes skaistuma eksperts: Elvijs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/ElvijsStrazdsStylist

Lai vai cik mēs tuvi dabai vēlamies dzīvot, bez kosmētikas savu ikdienu vairums tomēr nespējam iedomāties. Tāpēc būtiski ir apgūt krāšņo un daudzveidīgo piedāvājumu un apzināt veidus, kā to lietot skaistuma labā. Tāpēc turpmāk tiksimies video pamācībās par dekoratīvās kosmētikas prasmīgu lietojumu. Iepazīsties, «Egoistes» meikapa ABC instruktors, vizāžists un stilists Elvijs Strazds-Svētiņš.

Īss dosjē - kur ko esi studējis un ko plāno nākotnē?

Lielākos pamatus mākslā, izpratni par krāsām un formām ieguvu pie mākslinieka Alda Dobenberga. Studēju viņa mākslas studijā vairākus gadus. Glezniecība, krāsu mācība, veidošana. Viss, viss iespējamais, kas cilvēkā ieliek izpratni. Tur valdīja brīva gaisotne, kas neļāva «sabojāt» skatījumu uz lietām. Ļoti spilgti atceros mūzikas vizualizāciju uz audekla un citas lietas. Mācījāmies arī atliet cilvēka ģīmetnes ģipsī! Ļoti jautrs pasākums... Pēc tam sekoja mācības Rīgas Amatniecības vidusskolā un citās mazāk nozīmīgākās skolās.

Kur dzima ideja, ka vēlies dziļāk apgūt tieši vizāžista un stilista darbu?

Lielo artavu skaistuma un stila lietās man deva stiliste un meistare Evelīna Bunta. Sākot ar modes vēsturi un beidzot ar mākslīgajiem deguniem un rētām. Pateicos visiem svētajiem, ka iepazinu viņu un biju pagodināts mācīties tieši no Evelīnas! Studijas notika caur Amatniecības kameru, kur stilista profesija ir vienīgā no šāda veida profesijām. Biju zellis, kas mācās pie meistara.

Foto: facebook.com/ElvijsStrazdsStylist

Kas šajā procesā tevi valdzina visvairāk?

Mani vienmēr ir interesējis vizuālais tēls kā tāds. Un tas ir feini, ja ar meikapa palīdzību vizuālo tēlu var ļoti krasi izmainīt.

Es nezinu, laikam man šī lieta riņķo asinīs jau no dzimšanas. Patīk un viss!

Nekad neesmu gribējis būt kāds no «ierindas» profesiju pārstāvjiem - bērnībā gan gribēju būt Betmens. Man rados ir arī daudzi zīmētāji. Vienīgi es izvēlējos zīmēt uz cilvēku sejām...

Katrs meikaps ir mākslas darbs - tikai atšķirība, ka vieglāk var izlabot?

Pirmkārt, visas lietas savā saknē ir darbs, darbs un vēlreiz darbs. Tikai pēc tam visam klāt nāk pievienotā vērtība, kas varētu saukties māksla. Bodyart (ķermeņa apgleznošana) speciālisti veido uz cilvēka ķermeņa gleznojumus. Īslaicīgus, bet tieši tāpēc pēc iespējas efektīgākus, lai tas paliktu cilvēku atmiņā. Tas ir liela darba rezultāts no kura veidojas kas tāds, ko varētu dēvēt par mākslu. Laikam jau atbilde slēpjas pašā profesijas nosaukumā. Grima mākslinieks, bodyart mākslinieks. Ir taču dzirdēti šādi termini. Katram cilvēkam jau tā izpratne par mākslu atšķiras. Un tas ir labi! Pasaulei ir vajadzīgi dažādi viedokļi, jo citādi būtu baigi garlaicīgi, vai ne?

Meikapu nemaz nevajag daudz. Un tā ir arī viena lieta, kas man dikti patīk! Iemācīt cilvēkam uzlabot savu vizuālo tēlu ar minimālu grima daudzumu.

Kas ir visgrūtākais tavā darbā?

Vienīgais, kas nāk prātā, ir muguras sāpes, ja ir jāgrimē ļoti daudz cilvēku. Darbs uz kājām ar saliektu muguru dara savu, bet tas ir sīkums, ja redzu rezultātu. Bieži ir arī grūti izsekot visam līdzi. Skaistuma industrija attīstās un mainās ļoti ātri.

Ja tu redzi skropstu tušas reklāmu, tad skaties jau uz «novecojušu» produktu.

Bet, pateicoties interneta laikmetam, visam sekot līdzi ir vieglāk. Ļoti parocīga aplikācija ir «Instagram», kur var sekot līdzi skaistuma un modes profesionāļiem no visas pasaules un būt lietas kursā par notiekošo šajā sfērā.

Foto: facebook.com/ElvijsStrazdsStylist

Kā līdz šim ir attīstījusies tava profesionālā darbība?

Esmu asistējis ļoti daudziem stilistiem fotosesijās. Esmu veidojis dažas fotosesijas žurnāliem, un pašam ir bijušas vairākas publikācijas arī ārzemju žurnālos. Ir bijusi diezgan liela pieredze un sadarbība ar fotogrāfiem. Esmu veidojis gan privātas fotosesijas, gan fotosesijas plašākiem projektiem. Esmu bijis grimētājs ļoti daudzos pasākumos, kurus jau tagad uzskaitīt ir grūti. Sākot ar privātām fotosesijām un kāzām, beidzot ar lieliem koncertiem, kur ir riktīgs konveijera darbs. Un tā varētu rakstīt ilgi! Pats arī bildēju un lēnām lieku kopā savu portretu fotoizstādi, kuru varbūt pēc kāda laika varēs apskatīt kādā no Rīgas galerijām, un tas laikam pašlaik arī ir viens no maniem plāniem nākotnē.

Vai ir kas tāds, ko vēl neesi apguvis profesijā un pēc tā tiecies?

Kā jau visās profesijās, arī šajā ir nepārtraukti jāmācās. Jāseko visam līdzi. Bet ko es gribētu apgūt? Laikam vairāk vajadzētu pamācīties friziera amatu. Šī ir lieta, kas man mazliet pieklibo. Nav bijusi liela prakse, un tieši tāpēc daudz kas ir piemirsies.

Pačuksti, ko visbiežāk sievietes dara nepareizi, liekot meikapu?

Biežākā kļūda ir nepareiza tonālā krēma toņa izvēle un neakurāta tonālā krēma uzklāšana. Ja testē tonālo krēmu, tad dari to uz kakla zonas. Šī zona parasti ir mazliet gaišāka par sejas toni, tieši tāpēc ir jāizvēlas tāds tonālais krēms, kas uz kakla zonas «pazūd». Uzklājot tonālo krēmu, pārliecinies, ka neesi atstājusi pleķus un neizpludinātas zonas.

Atceries, ka visa māksla slēpjas rūpīgā grima izpludināšanā.

Kas ir visskaistākais tieši latvietēs?

Latvietēs skaistākais ir tieši tas, ka latvietes ir tās pašas skaistākās! Tev ir vienkārši jāsaprot, ka tu

vari atļauties sevi palutināt un nejusties par to vainīga. Esi drosmīga!

Kāpēc tik būtiski ir iemācīties meikapa ABC?

Ja cilvēks gatavo sarežģītu kūku pēc receptes, tad būtu neprātīgi nepievienot kādu sastāvdaļu, vai ne? Kūka vienkārši nesanāktu.
Tas pats ir ar meikapu. Ja ikdienā tas tiek lietots, tad tas ir jādara pareizi, lai iznākums būtu pēc iespējas labāks!

Ko mēs šajos video blogos uzzināsim?

Uzzināsim īsas pamācības, trikus un padomus par maģisko meikapa un skaistuma pasauli. Kā vienkārši un ātri iegūt dūmakainu acu krāsojumu? Kā pareizāk notušēt maisiņus zem acīm? Vai zini, kā no birstošajām ēnām izgatavot lūpu krāsu? Noteikti kādā video to visu parādīšu.

Kāds ir tavs lielais nākotnes plāns?

Lielākais plāns ir būt laimīgam. To arī iesaku citiem!

Mīļās lasītājas - būsim pateicīgi, ja arī jūs ierosinātu, ko vēlaties skatīties šajās video pamācībās!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu