Ģimenes aicina pieteikties neauglības ārstēšanai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ģimenes no visas Latvijas, kam ir reproduktīvās veselības problēmas un diagnosticēta neauglība, aicina atkal pieteikties biedrības «Labu darot» iniciētajai kampaņai, kuras ietvaros tiek vākti ziedojumi, lai palīdzētu īstenot sapni par sen gaidīto mazuli.

«Aicinām ikvienu Latvijas ģimeni, kam ir nepieciešama medicīniskā palīdzība, nesadzīvot ar problēmu, nepaturēt to sevī, bet rīkoties. Lai pieteiktos kampaņai, ir jāaizpilda elektroniskā pieteikuma forma EGV klīnikas mājaslapā: http://ejuz.lv/mazulis,» aicina EGV klīnikas, kura ir viena no galvenajām kampaņas atbalstītājām, vadītājs Māris Arājs, uzsverot, ka visi iegūtie dati par pacientiem ir konfidenciāli un netiek izpausti trešajām personām.

«Neauglība ir viena no izplatītākajām mūsdienu sabiedrības veselības problēmām, kas aktuāla arī Latvijā.

Turklāt neauglība var rasties arī tad, ja pārim jau ir viena vai vairākas atvases,

bet tieši šajos gadījumos ģimenes nereti sadzīvo, pieņemot to kā pašsaprotamu likteni,» skaidro M.Arājs.

Pēc Nacionālā veselības dienesta datiem šāgada februārī uz valsts apmaksātajām medicīniskās apaugļošanas procedūrām gaidīšanas rindā bija pieteikušās vairāk nekā 1000 ģimeņu. «Kaut arī kopš 2012.gada valsts finansē medicīniskās apaugļošanas procedūras, skaits, kam šāda veida palīdzība ir nepieciešama, ir ļoti liels, kas apliecina problēmas aktualitāti arī mūsu valstī,» atzīst M.Arājs.

«Sākotnējais uzstādījums bija palīdzēt vismaz piecām ģimenēm - pa vienai no minētajiem reģioniem. Taču jau pēc sešu mēnešu kampaņas rezultāti pārspēja gaidīto - pateicoties cilvēku un uzņēmēju atbalstam, tika saziedoti tik daudz līdzekļu, lai sapni par savu sen gaidīto mazuli varētu piepildīt divreiz vairāk Latvijas ģimeņu!» Šobrīd ģimenes ir medicīniskās apaugļošanas kursa starta posmā, veicot visas nepieciešamās pārbaudes un sagatavošanās procedūras.

Ja arī Tu vēlies palīdzēt kādai ģimenei īstenot sapni par sen gaidīto bērniņu, ziedo speciālajās akcijas kastītēs, kas atrodas visos veikalos ELVI, «DOMO», «AlkOutlet», ātrās ēdināšanas restorānos «Hesburger» un EGV klīnikā, zvanot 90006282 (viens zvans ir 1,42 eiro) vai veicot pārskaitījumu uz ziedojumu kontu LV37HABA0551034195731.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu