Motorola prezentē Android viedpulksteni Moto 360 (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Motorola

Ir pagājušas tikai pāris dienas, kopš Google izplatīja paziņojumu par valkājamajām viedierīcēm izstrādāto Android operētājsistēmas versiju Wear.

Vienlaikus ar paziņojumu par Android Wear interneta gigants darīja zināmu, ka ir vienošanās ar vairākiem elektropreču un ražotājiem par atbilstošu ierīču ražošanu. Nekādas konkrētas informācijas par to, kad varētu tikt izlaists pirmais ap plaukstas locītavu sprādzējamais Android Wear gadžets, nebija. Google vien sacīja, ka par to sadarbības partneri parūpēsies līdz gada beigām. Tomēr jau trešdien viens no Google apakšuzņēmumiem, kompānijas Motorola nodaļa, kas nav pārdota ķīniešu gigantam Lenovo (tas, kā zināms, iegādājās Motorola telefonu biznesu), sarīkoja prezentāciju un atklāja savu viedpulksteni Moto 360, kurš tirdzniecībā tikšot laists šā gada vasarā.

Foto: Motorola

Motorola darboņi ir pārliecināti, ka visi līdzšinējie viedpulksteņi ir ne visai glīti un masīvi. Tādēļ Moto 360 veidots klasiska apaļa rokaspulksteņa formā, kura pamatfunkcija arī ir laikrādis. Kompānijā uzskata, ka tādējādi ierīce labi izskatīsies uz jebkuras rokas un uzrunās vairāk cilvēku nekā miniatūrs viedtelefons ar siksniņu.

Foto: Motorola

Un tas ir svarīgi, jo Moto 360 konceptuāli ir gadžets, kam jāpatīk ne tikai eksperimentētājiem un tehnoloģiju pionieriem. Motorola dizaineru grupas vadītājs Džims Viks norāda, ka viņa un viņa komandas mērķis nav bijis izgudrot «riteni» no jauna; mērķis bijis to padarīt vienkārši viedāku.

Šā iemesla dēļ liela uzmanība pievērsta detaļām. Piemēram, Moto 360 korpuss ir izgatavots no pulēta metāla, savukārt siksniņa – no dabīgās ādas. Prototipa stadijā ir arī viedpulkstenis ar metāla siksniņu.

Stāstot par jauno viedierīci, Viks detaļās neieslīgst, taču pēc zemāk ievietotajā video redzamā un viņa teiktā var noprast, ka viedpulkstenis ir nepilnus piecus centimetrus diametrā, tam būs bezvadu lādēšanas atbalsts un būs padomāts, lai pulksteni varētu lietot arī lietainā laikā.

Foto: Motorola

Viks atzīmē, ka Android Wear ir izstrādāts tā, lai darbotos gan uz apaļām, gan kantainām viedierīcēm. Un atšķirībā no Samsung Galaxy Gear, kas sākotnēji atbalstīja tikai vienu viedtelefonu, saprastos ar dažādiem Android viedtālruņiem, kam ir 4.3 un jaunākas operētājsistēmas versijas.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu