Straujuma pagarinājusi termiņu, līdz kuram Streļčenoks var iesniegt sava darba izvērtējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma pagarinājusi termiņu, līdz kuram Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam jāiesniedz aizpildīta sava darba izpildes novērtēšanas veidlapa.

Iepriekš Straujumas rīkojumā par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi bija teikts, ka Streļčenokam aizpildīta darba izpildes novērtēšanas veidlapa Novērtēšanas elektroniskās veidlapas informācijas sistēmā jāiesniedz līdz 24.martam. Taču šodien oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicēts minētā rīkojuma grozījums, ar kuru veidlapas iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 7.aprīlim.

Kā ziņots, KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas locekļi pagaidām atturas no publiskiem komentāriem par Streļčenoka darbu.

Komisijas vadītājs, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets, vaicāts, vai Streļčenoks spēj vadīt iestādi, aģentūrai LETA šonedēļ sacīja, ka pagaidām nebūtu korekti sniegt publiskus komentārus par citas tiesību aizsardzības institūcijas priekšnieku. Kad izvērtēšanas komisija pieņems lēmumu, tad arī varēs sniegt detalizētākus komentārus.

Ņemot vērā, ka komisija vēl nemaz nav sanākusi uz pirmo sēdi, arī komisijas loceklis Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis no komentāriem atturējās.

Komentārus par Streļčenoka darbu nesniedza arī aizsardzības ministra padomnieks informācijas tehnoloģiju un starptautiskās drošības jautājumos Jānis Kažociņš. Bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors gan 19.martā telekompānijai LNT izteicās, ka KNAB darbs pašlaik neatbilst tam, kādas bija viņa gaidas, biroja vadītāja amatam savulaik izvēloties Streļčenoku. «Teikt, ka esmu vīlies, vēl būtu pāragri,» sacīja Kažociņš, kurš tomēr uzsvēra, ka pētīt būs daudz ko. «Es brīnos par daudzām lietām, kas birojā notiek,» televīzijai piebilda bijušais SAB vadītājs, kurš savulaik darbojās komisijā, kas par labāko kandidātu KNAB priekšnieka amatam izvēlējās tieši Streļčenoku.

Tāpat komentēt minēto jautājumu atteicās Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs.

Kā ziņots, Straujuma 12.martā izdeva rīkojumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi. Par nepieciešamību veidot šādu komisiju viņa paziņoja šogad 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Rīkojumā Straujuma noteikusi, ka komisijai, veicot Streļčenoka kompetenču novērtēšanu, jāņem vērā paplašinātajai (360 grādu) novērtēšanai deleģēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības, «Delnas» un Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvju viedokļi. Nevalstisko organizāciju sektors savu vērtējumu Streļčenoka darbam ir iesniedzis.

Valdošās koalīcijas partneru starpā pagaidām nav vienprātības jautājumā par Streļčenoka atbilstību amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu