Mogerīni: ES un Kubas attiecību normalizēšana iespējama šogad

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni otrdien Kubā tikās ar valsts prezidentu Raulu Kastro un prognozēja, ka šogad varētu tikt noslēgta vienošanās par attiecību normalizēšanu starp ES un Kubu.

Mogerīni apmeklēja Kubas galvaspilsētu Havanu un tikās ar Kastro, lai paātrinātu sarunas par attiecību normalizēšanu.

Mogerīni vizīte notika laikā, kad Kuba un ASV runā par diplomātisko attiecību atjaunošanu pēc vairāk nekā 50 gadus ilgām naidīgām attiecībām starp abām valstīm. ASV otrdien atcēla sankcijas pret apmēram 50 kuģniecībām, tirdzniecības firmām un privātpersonām, kas bija iekļautas melnajā sarakstā par saistību ar Kubu.

«Mēs esam sarunu gaitas paātrināšanas procesā, un galīgā vienošanās var tikt noslēgta līdz gada beigām,» Mogerīni sacīja reportieriem savas Kubas vizītes beigās.

Mogerīni atzinīgi novērtēja sarunas starp Kubu un ASV, bet uzsvēra, ka sarunas starp ES un Kubu notiek «pilnīgi atsevišķi».

Mogerīni arī parakstīja vienošanos par 50 miljonu eiro piešķiršanu Kubas lauksaimniecības sektoram.

ES 2003.gadā iesaldēja attiecības ar Kubu, reaģējot uz disidentu aizturēšanu. Attiecību atjaunošanas process sākās 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu