Ņemcova slepkavībā ceļ apsūdzības trešajam aizdomās turētajam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maksim Blinov / RIA Novosti

Krievijas opozīcijas aktīvista Borisa Ņemcova slepkavības lietā ir izvirzīta oficiāla apsūdzība trešajam aizdomās turētajam Hamzatam Bahajevam, pirmdien pavēstīja informēts ziņu avots.

«Šīs izmeklēšanas darbības tika veiktas jau piektdien,» sacīja ziņu avots.

Līdz ar to apsūdzības šajā lietā ir izvirzītas trim no pieciem aizdomās turētajiem - Bahajevam, Zauram Dadajevam un Anzoram Gubaševam.

Ir gaidāms, ka pirmdien apsūdzību izvirzīs arī Šadidam Gubaševam. Piektais aizdomās turētais ir Tamerlans Eskerhanovs.

Dadajevam un Gubaševam ir izvirzīta apsūdzība organizētā slepkavībā un nelikumīgā ieroču glabāšanā.

Izmeklētāji uzskata, ka slepkavības tiešais izpildītājs bijis Dadajevs - bijušais čečenu bataljona «Ziemeļi» komandiera vietnieks, bet to varēs simtprocentīgi apgalvot, kad būs atrasts slepkavības ierocis.

55 gadus vecais Ņemcovs 27.februārī neilgi pirms pusnakts pēc vietējā laika tika nošauts Maskavas centrā, kad tur pastaigājās ar savu paziņu Annu Duricku. Krievijas Izmeklēšanas komiteja apsver vairākas versijas, kādēļ Ņemcovs ir ticis nogalināts: politiskā provokācija, islāma ekstrēmisms, Ukrainas iekšējie notikumi, kā arī komercdarbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu