Aizvadīto divu brīvdienu laikā Latvijā kūlas ugunsgrēkos izdeg 368 hektāri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vairākos simtos kūlas ugunsgrēku visā Latvijā aizvadītajās divās saulainajās brīvdienās kopumā izdegusi teritorija 368 hektāru platībā, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistika.

Visvairāk kūlas ugunsgrēku šajās brīvdienās reģistrēts Latgalē – 93, tai seko Zemgale ar 75 kūlas ugunsgrēkiem, Vidzeme – 65, Rīga un Rīgas reģions – 57 un Kurzeme ar 44 kūlas ugunsgrēkiem.

Lielākās degšanas platības bija Ķekavas novada Baložos - 20 hektāri un Daugavpils novada Tabores pagastā, kur izdega 15 hektāri.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta.

VUGD katru gadu informē un izglīto iedzīvotājus par kūlas dedzināšanas bīstamību, bet ar to ir nepietiekami, lai šādu ugunsgrēku skaitu samazinātu, secina dienests. Kūlas ugunsgrēku skaitu varēs samazināt tad, ja būs aktīvāka pašvaldību iesaistīšanās, gan sakopjot teritoriju, gan pašvaldības saistošajos noteikumos nosakot pienākumu un nosacījumus teritorijas sakopšanai, kā arī kontrolējot šo nosacījumu izpildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu