Putina atbalstītājiem Latvijā jāpadzīvo naidīgajā Krievijā, iesaka Krievijas opozicionārs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ja tiks mēģināts apmierināt agresīvo Krieviju ar kaut kādiem kompromisiem, tad ir jāgaida nākamie upuri, tā saka viens no Krievijas opozīcijas pārstāvjiem Mihails Kasjanovs intervijā Latvijas radio, atbildot, vai Krievija var militāri apdraudēt kaimiņvalstis. Viņš uzskata - ja šīs darbības netiks apturētas, var teikt, ka pašreizējā Krievijas vara apdraud citas valstis. Viņš nesaprot to Baltijas valstu, tostarp Latvijas, cilvēku motivāciju, kuri atbalsta Putina politiku.

Viņš pieļāva, ka esošie aizdomās turamie ir nogalinājuši opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu. Vienlaikus viņš netic slepkavības motīvam, ko izsaka Krievijas varas iestādes, - politiķa izteikumi pret musulmaņiem.

Kasjanovs pazinis Ņemcovu vairāk nekā 20 gadus. Viņš zinot, ka Ņemcovam nav bijuši pret musulmaņiem vērsti izteikumi un izjūtas. Tas nevarēja kļūt par slepkavības motīvu. Tāpēc viņš netic tādiem Krievijas varas iestāžu izteikumiem.

Kasjanovs pieprasa, lai tiktu atrasti ne tikai slepkavības izpildītāji, bet arī pasūtītāji un iedvesmotāji.

Mūsuprāt, Ņemcova slepkavība ir politiskā izrēķināšanās.

Vaicāts, vai Krievija var militāri apdraudēt kaimiņvalstis, Kasjanovs norādīja, ka Krievija Putina režīma vadībā patlaban karo Ukrainā. «Ja šīs darbības netiks apturētas, man jāsaka - jā, pašreizējā Krievijas vara apdraud citas valstis. Tādēļ šajā kontekstā situācija Ukrainā ir ārkārtīgi būtiska.»

Visai civilizētajai pasaulei ir skaidri jāpastāv uz saviem principiem.

Ja tiks mēģināts apmierināt agresoru ar kaut kādiem kompromisiem, tad ir jāgaida nākamie upuri.

Jautāts, ko viņš ieteiktu cilvēkiem Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, kuri atbalsta Putina politiku, Kasjanovs teica: «Es nesaprotu to cilvēku motivāciju, kuri atbalsta Putina politiku.

Viņi laikam grib pārcelties uz Krievijas Federāciju un dzīvot tur šajā naida gaisotnē bez iespējas brīvi izteikt savu viedokli, dzīvot ar bailēm, ka viņu īpašums vai bizness jebkurā brīdī var tikt atņemts.

Ja viņi to vēlas, viņi var pārcelties uz Krieviju un viņiem ar prieku tiks piešķirta pilsonība, lai demonstrētu, ka Putina Krievija, nevis Eiropas Savienība ir pasaules gravitācijas centrs.

Bet es domāju, ka cilvēki līdz galam visu neapzinās un neizvērtē visus dzīves faktorus. Viņiem vienkārši patīk retorika, tie ir propagandas augļi. Izslēdziet Krievijas pirmo un otro kanālu, un jūs par to aizmirsīsiet!

Meklējiet informāciju internetā un salīdziniet dažādus avotus un viedokļus par vienu un to pašu jautājumu!

Izdariet savus secinājumus, un jūs sapratīsiet, ka dzīvē viss ir savādāk!

Tad Putina politika jums vairs nebūs tik mīļa. Jūs redzēsiet, ka tas ir trulums, kas ved Krievijas ļaudis nabadzībā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu