Opozicionārs: Lukašenko ieinteresēts, lai karš Ukrainā turpinās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ir ieinteresēts, lai Ukrainā turpinātos karadarbība, jo tas ļauj nomaskēt Baltkrievijas iekšējās problēmas un izvairīties no Rietumu kritikas par valstī notiekošajiem nedemokrātiskajiem procesiem, otrdien Viļņā paziņoja Baltkrievijas opozīcijas politiķis Anatolijs Ļebedjko.

«Lukašenko jau ir zaudējis savu izņēmuma stāvokli. Viņš ir Eiropas priekšpēdējais diktators un, protams, viņš ir ieinteresēts, lai Ukrainā turpinātos karadarbība, jo karš Ukrainā, pirmkārt, ļauj Baltkrievijas valdībai turēt cilvēkus bailēs, ikdienas bailēs. Ar baiļu vīrusu inficētu tautu ir vieglāk pārvaldīt un izmantot,» teica opozicionārs.

«Otrkārt, karš Ukrainā ļauj Baltkrievijas valdībai novirzīt uzmanību no valstī esošajām ekonomiskajām problēmām un finanšu krīzes. Treškārt, karš ļauj Lukašenko iznākt no izolācijas - puķes [Vācijas kanclerei] Angelai Merkelei, kafija ar [Francijas prezidentu] Fransuā Olandu ļauj pacelt Lukašenko attiecības ar Rietumiem jaunā «miera» līmenī, bet Baltkrievijas līderis ir tas, kas diktē «miera» noteikumus,» sacīja Ļebedjko.

Baltkrievijas opozicionārs arī salīdzināja Baltkrievijas un Krievijas režīmus, sakot, ka to abu mērķis ir «atbrīvoties no cilvēkiem, kurus nevar uzpirkt un nospiest uz ceļiem» un «iebiedēt ikvienu, kas nevēlas dzīvot melu un naida pasaulē».

«[Krievijas opozicionāra] Borisa Ņemcova slepkavības nolūks bija iznīcināt ticību pārmaiņām. Tādēļ mums ir jāpauž mūsu solidaritāte ar Krievijas demokrātiem,» uzsvēra Ļebedjko.

Baltkrievijas Apvienotās pilsoniskās partijas līderis Ļebedjko otrdien Lietuvas Seimā apmeklēja starptautisku likumdevēju tikšanos, kurā tika apspriestas demokrātijas problēmas un izredzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu