Lielās talkas Pagalmu konkursā uzvarējuši pagalmi no Daugavpils, Jelgavas un Vecpiebalgas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Noslēdzoties Lielās talkas Pagalmu konkursam, ir zināmi četri pagalmi, kas ar Pagalmu sakopšanas kustības atbalstītāja AAS «Gjensidige Baltic» palīdzību tiks sakārtoti šogad, TVNET pastāstīja Lielās Talkas Pagalmu sakopšanas kustības vadītāja Anete Lesīte.

Lielās talkas Pagalmu konkursā reģionos šogad uzvarēja trīs pagalmi: Daugavpilī, kur vienā pieteikumā apvienojušies trīs māju - Cēsu ielas 14, 16 un 16a – iedzīvotāji, Jelgavā, Kr. Barona ielā 5, Vecpiebalgas pagastā «Centrs», kur apvienojušies četru māju iedzīvotāji - «Priedulāji», «Elektroni», «Piebaldzēni» un Alauksta iela 1. Savukārt Rīgas pagalms Dārza ielā 36A izvēlēts no iepriekšējo gadu pieteikumiem. Kopumā šogad tiks sakārtoti četri pagalmi.

Šogad Pagalmu konkursā tika iesniegts rekordliels pieteikumu skaits – 50 pagalmi no visas Latvijas.

Lai izvēlētos uzvarētājus, tika ņemts vērā gan tas, cik lielā mērā nepieciešama palīdzība katram konkrētajam pagalmam, gan arī pievienotie dokumenti, kas ir būtiski, lai saskaņā ar valstī noteiktajiem likumiem un normatīvajiem aktiem varētu realizēt pagalma labiekārtošanu.

Finansiāli pagalmu labiekārtošanu atbalstīs AAS «Gjensidige Baltic». Pagalmu labiekārtošanas projektu izstrāde tiks sākta tuvāko nedēļu laikā, rīkojot tikšanos ar iedzīvotājiem un apskatot pagalmus klātienē, sazinoties arī ar pašvaldībām un pagalmu zemes īpašniekiem, pasūtot nepieciešamās pagalmu topogrāfiskās kartes, lai būtu zināmas apakšzemes komunikācijas, noskaidrojot pagalmu plusus un mīnusus, vienojoties ar iedzīvotājiem par nepieciešamākajiem pagalmu uzlabojumiem un pārveidi, piešķirtā budžeta ietvaros kopā ar ainavu arhitektiem un studentiem no LLU, RTU un RISEBA izstrādājot pagalmu projektus, kas tiks saskaņoti atbildīgajās iestādēs un iesniegti būvvaldēs.

Pagalmu talkas šogad notiks vairākās kārtās - 25.aprīlī, Lielās Talkas dienā, pagalmu iedzīvotāji varēs sākt pirmos sakopšanas darbus, bet, sagaidot projektu oficiālo saskaņošanu, drīkstēs veikt arī veco labiekārtojuma elementu izrakšanu un jaunu uzstādīšanu.

Latvijas uzņēmums PAINT ECO - SIA «Linum Color», kas ražo lineļļas pernicas krāsas, beices un vaskus, kas domāti koksnes apdarei, pieteicies pagalmu soliņu krāsošanu atbalstīt ar dabīgajām lineļļas pernicas krāsām.

Lielās Talkas Pagalmu sakopšanas kustība izsaka pateicību Pagalmu lielākajam sponsoram AAS «Gjensidige Baltic» un visiem atbalstītājiem, kā arī Latvijas Ainavu arhitektūras biedrībai un ainavu arhitektiem, kas palīdz projekta īstenošanā, un studentiem, kas brīvprātīgi pieteikušies līdzdarboties un palīdzēt iedzīvotājiem viņu daudzdzīvokļu namu pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas darbos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu