Pirmais motocikls ar Lotus vārdu (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lotus vārds līdz šim bijis saistīts ar ielas sporta automobiļiem un autosportu, tai skaitā Formula 1. Turpmāk Lotus vārdu valkās arī motocikli.

Pirms kāda laika atklātībā nonāca informācija par Lotus Motorcycles plāniem iesaistīties motociklu izstrādes un ražošanas biznesā. Tagad zīmola oficiālajā interneta vietnē ir publiskoti pirmā modeļa C-01 attēli, kas liks domīgi paskatīties un aizsapņoties ne tikai motociklu cienītājiem un pazinējiem, bet arī nīdējiem.

Attēlos ir redzams Lotus pirmais motocikls C-01 dažādos krāsojumos. Viens no tiem ir dzeltenas un zaļas krāsas kombinācija, otrs motocikls ir melns ar zelta krāsas akcentiem, bet trešā dzelzs rumaka krāsojums atgādina leģendāro Martini Racing dizainu ar baltiem, sarkaniem un ziliem akcentiem.

Slaido, zemei pieplakušo motociklu trijotne nepārprotami signalizē par izstrādātāju vēlmi radīt ko salīdzinoši unikālu, kas veidotu tiltu starp parastiem masveidā ražotiem motocikliem un unikāliem čoperu projektiem, kas tiek īstenoti specializētās darbnīcās.

Taisnības labad gan jāsaka, ka Lotus Motorcycles īsti nav tieša sakara ar sportisko Lotus automobiļu ražotāju. Projektu attīsta vācu motoru sporta uzņēmums Kodewa un tūninga kantoris Holzer Group, kas vienkārši ir ieguvuši licenci Lotus vārda izmantošanai.

Lotus Motorcycles C-01 pamata konstrukciju veido aviācijas tērauda, titāna un oglekļa šķiedras rāmis. Tajā iebūvēts KTM 1,2 litru V2 dzinējs ar cilindru izvērsumu 75 grādos un aptuveni 200 zirgspēkiem. Dinamikas rādītājus izstrādātāji nemin, taču tie noteikti nebūs pieticīgi; kā nekā uz katru dzinēja jaudas zirgspēku pienākas tikai 900 grami motocikla svara.

Tehniskie dati

Dzinējs: 2 cilindru, 4 taktu 75° V veida motors
Tilpums: 1195 cm³
Jauda: aptuveni 200 ZS
Transmisija: 6 pakāpju
Pašmasa: 181 kg
Klīrenss: 90 mm
Sēdekļa augstums: 710 mm
Riteņu bāze: 1645 ± 15 mm
Degvielas tvertne: 10,5 l
Riepas: 120/70ZR19; 190/55 ZR17

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu