«Riga Fertilizer Terminal» pārkrauts 2 miljoni tonnu produkcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmuma «Uralhim» terminālī «Riga Fertilizer Terminal» Rīgas ostā pārkrauta produkcija divu miljonu tonnu apjomā kopš termināļa nodošanas ekspluatācijā, informēja uzņēmumā.

«Riga Fertilizer Terminal» sāka darboties 2013.gada decembrī. Kopš iedarbināšanas brīža terminālī pārkrauti 106 dažādas pilnās kravnesības kuģi. 2 000 000.tonna bija amonija salpetris, kas ražots «Uralhim» Kirovočepeckas Ķīmijas kombināta minerālmēslu rūpnīcā. Krava tika nosūtīta ar kuģi «Yuilia» uz Čīli Dienvidamerikā.

Kā skaidro uzņēmumā, visu termināļa dienestu saskaņotā darbība esot devusi iespēju piekraut kuģus, kuru pilnā kravnesība ir līdz 58 000 tonnu, īsā laikā - divās līdz četrās dienās. Tas ļāvis terminālim 2014.gada jūlijā sasniegt pirmo rekordu - pārkraut uz 11 kuģiem 250 000 tonnu. Pēc 2014.gada datiem terminālī kopumā tika pārkrauts 1,71 miljons tonnu produkcijas.

Termināļa būvniecības investīcijas bija 60 miljoni eiro. Pārkraušanas jauda tiek izmantota uzņēmuma stratēģiskā uzdevuma risināšanai, lai nodrošinātu produkcijas piegāžu drošību loģistikas ķēdē. «Uralhim», kontrolējot loģistikas ķēdi, var garantēt kravas piegādi gala pircējam, kā arī samazināt transporta izdevumus. Turpmāk sava ostas termināļa izmantošana būšot nozīmīga rezerve, lai palielinātu «Uralhim» loģistikas grupas efektivitāti.

«Uralhim» ir viena no lielākajām kompānijām slāpekļa un fosfora minerālmēslu tirgū Krievijā un NVS, kuras rīcībā ir jaudas, kas ļauj saražot vairāk nekā 2,8 miljonus tonnu amonjaka, 2,5 miljonus tonnu amonija salpetra, 1,2 miljonus tonnu karbamīda gadā, 0.8 miljonus tonnu fosfora un komplekso minerālmēslu.

Kompānijai ir četras rūpnīcas, kas atrodas Krievijā - Kirovas apgabalā, Permā un Maskavas apgabalā.

«Riga Fertilizer Terminal» ir SIA «Rīgas Tirdzniecības osta» (RTO) un «Uralhim» meitasuzņēmuma «Uralchem Freight Limited» kopuzņēmums. 51% pieder «Uralhim» un 49% - RTO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu