«Latvijas balzams» otrreizējai pārstrādei nodevis 900+ tonnu materiāla

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas lielākais alkohola ražotājs AS «Latvijas balzams'», īstenojot uzņēmuma korporatīvās sociālās atbildības politiku, 2014. gadā savācis un otrreizējai pārstrādei nodevis 917 tonnas izlietotā materiāla - makulatūru, stikla lauskas, koka paletes, plastmasas iepakojumus un metāllūžņus.

«Latvijas balzams» pērn savācis 307 tonnas kartona un makulatūras, kas ļauj no izciršanas paglābt 4298 kokus, tādējādi diennaktī ar nepieciešamo skābekļa daudzumu nodrošinot 8596 cilvēkus.

Savāktas arī 491 tonnas stikla lausku, kas palīdz ietaupīt elektroenerģiju 2063 kwh apjomā. Otrreizējai pārstrādei nodots arī ievērojams daudzums lauzto palešu (20.4 tonnas), metāllūžņu (16.2 tonnas) un plastmasas iepakojuma (80.7 tonnas).

«Viens no mūsdienu biznesa sektora izaicinājumiem ir ieviest iespējami videi draudzīgākas ražošanas tehnoloģijas un maksimāli optimizēt resursu izmantošanu, tādējādi patiesi sekmējot ilgtspējīgu attīstību. Pārtikas produktu ražošana ir starp sektoriem, kuriem jāpievērš īpaša uzmanība vides principu integrācijā ražošanas procesā,» uzsver Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis.

Tādēļ, pēc eksperta domām, ļoti pozitīvi vērtējams, ka šāda līmeņa, ar tradīcijām bagāts uzņēmums apzinās ražošanas procesa ietekmi uz vidi un, sekojot līdzi ražošanas posmiem, veic pasākumu kopumu videi draudzīgākas ražošanas attīstībai un arī pilnveido darbinieku attieksmi pret vides jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu