Cimdaru atkārtoti virza CVK priekšsēdētāja amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatam izvirzīts viens kandidāts, ilggadējais CVK vadītājs Arnis Cimdars. Par viņa izvirzīšanu parakstījušies visu Saeimā pārstāvēto partiju frakciju pārstāvji, informēja Saeimas Preses dienestā. Saskaņā ar politiķu izteikumiem viņš, visticamāk, kārtējo reizi tiks pārvēlēts CVK priekšsēdētāja amatā.

Visu frakciju pārstāvji kā CVK locekles amata kandidāti izvirzījuši Latvijas Pašvaldību savienības padomnieci Sniedzi Sproģi.

Partijas «Vienotība» frakcija izvirzījusi pašreizējā pārstāvja CVK Kārļa Kamradža kandidatūru, līdzīgi arī Zaļo un zemnieku savienība uz CVK locekles amatu virza līdzšinējo politiskā spēka pārstāvi Dzintru Kusiņu.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK izvirzījusi pašreizējo CVK sekretāru Ritvaru Eglāju, un partija «Saskaņa» deleģējusi līdzšinējo pārstāvi CVK Aleksandru Maļcevu.

Latvijas Reģionu apvienība kā pārstāvi CVK deleģējusi partijas konsultanti Ingu Vanagu, savukārt partija «No sirds Latvijai» uz amatu CVK izvirzījusi zvērinātu advokāti, deputāta Gunāra Kūtra (NSL) palīdzi Innu Laizāni.

Šodien noslēdzas kandidātu izvirzīšana CVK priekšsēdētāja locekļu amatiem. Par izvirzītajām kandidatūrām būs jābalso Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu