Saeimā šodien mācību evakuācija (74)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas galvenajā ēkā ceturtdien bija izsludināta evakuācija. Vēlāk noskaidrojās, ka Saeimā notikusī strādājošo, tostarp deputātu un preses pārstāvju, evakuācija notikusi iepriekš plānotas mācību trauksmes ietvaros.

(papildināts atbilstoši jaunākajai informācijai)

Pēc trauksmes paziņojuma gan latviešu, gan krievu valodā tika teikts, ka bez panikas, neizmantojot liftus, deputātiem un darbiniekiem jāpamet ēka, sekojot apsargu norādījumiem. Ātrākai ēkas pamešanai tika atvērtas vairākas Saeimas nama durvis.

Cilvēki bija sapulcējušies Saeimas komisiju un frakciju mājā.

Tomēr

atsevišķi Saeimas darbinieki ignorē rīkojumu par evakuāciju

, aģentūra novēroja parlamenta mājaslapā saeima.lv

Mājaslapas sadaļā, kas nodrošina tiešraidi no Saeimas sēžu zāles, redzams, kā kāda darbiniece netraucēti pārvietojas, izdalīdama papīrus pa deputātu vietām.

Parlamenta plenārsēdē izsludināts pārtraukums līdz plkst.11.

Mācību trauksme

Vēlāk noskaidrojās, ka Saeimā notikusī strādājošo, tostarp deputātu un preses pārstāvju, evakuācija notikusi iepriekš plānotas mācību trauksmes ietvaros, apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere.

Viņa uzsvēra, ka parlamenta ēkā nekas nav dedzis, nav konstatēts nekāds sadūmojums, kā arī nav bijusi bojāta trauksmes sistēma.

Evakuācija bijusi tikai mācības.

«Ja Saeimā būtu kaut vai kļūdaini nostrādājusi trauksmes sistēma, nemaz jau nerunājot par sadūmojumu vai reālu degšanu, ap šo namu būtu pilns ar ugunsdzēsēju automašīnām,» sacīja Vetere.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu