Straujuma: darīšu visu, lai mēs varētu vienoties (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») trešdien uzreiz pēc apstiprināšanas amatā žurnālistiem pauda, ka viss, ko viņa vēlas teikt, – nākamā valdība strādās, un viņa darīs visu, lai jaunais Ministru kabinets varētu vienoties par būtiskiem jautājumiem.

«Vienīgais, ko es gribu teikt, ir – mēs strādāsim. Apzinos atbildību, ko es esmu uzņēmusies. Un arī mani kolēģi apzinās to atbildību, ko ir uzņēmušies tagad, pirms vēlēšanām,» viņa sacīja.

Straujuma uzsvēra, ka galvenais ir nestrīdēties, bet meklēt kompromisus. «Es uzskatu, ka tas ir ļoti svarīgi šajos deviņos mēnešos un arī pēc tam strādāt, meklēt kompromisus, nevis strīdēties un neko nedarīt. No manas puses, cik būs atkarīgs, es izdarīšu visu, lai mēs varētu vienoties un lai [novērstu] zināmās domstarpības, kas ir loģiski, jo katrai partijai ir savas intereses,» viņa norādīja.

Tas, ka Reformu partijas (RP) deputāti Valdis Liepiņš un Juris Viļums balsojumā par jauno valdību nepiedalījās, Straujumai neesot pārsteigums, jo daļa RP jau iepriekš esot bijusi pret koalīcijas veidošanu kopā ar Zaļo un zemnieku savienību, kas līdz šim bija opozīcijā. Viņa arī uzsvēra, ka tic RP uzticīgai strādāšanai.

Par Straujumas biroja vadītāju izvēlēts līdzšinējais Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) ģenerāldirektors Ringolds Arnītis. «Mans biroja vadītājs nav nevienai partijai piederošs un bijis ārpus Latvijas un politikas pēdējos gadus. Ekonomikas un juridisko jautājumu konsultantu es neatklāju, bet tas arī būs ārpus politikas,» viņa paskaidroja.

Savukārt padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos Ints Dālderis paliks amatā, arī ārlietu padomnieces Alise Balode un Solveiga Silkalna darbu Ministru kabinetā neatstās. Ekonomikas jautājumu padomnieks būs Artis Grīnbergs, kurš bijis Straujumas padomnieks arī Zemkopības ministrijā. Līdzšinējā zemkopības ministres biroja vadītāja Vita Razminoviča vadīs Straujumas biroju arī Ministru kabinetā.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs Straujuma.

Līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») atkāpās Zolitūdes traģēdijas dēļ.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu