Briti: Neatkarīga Skotija ES būs par 3,8 miljardiem nabagāka (40)

LETA/EUOBSERVER
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatkarīga Skotija būtu par līdz pat 3,8 miljardiem sterliņu mārciņu (4,5 miljardiem eiro) gadā nabadzīgāka nekā šobrīd, brīdinājusi Lielbritānijas valdība.

Lielbritānijas valdības sagatavotajā dokumentā, kurā izklāstīta iespējamā Skotijas neatkarības pasludināšanas ietekme uz dalību Eiropas Savienībā (ES) un citiem starptautiskajiem jautājumiem, norādīts, ka Skotija kā daļa no Lielbritānijas Eiropā būtu par 1,9-3,8 miljardiem mārciņu turīgāka.

Tāpat Skotijai pēc neatkarības iegūšanas nāktos veikt maksājumus ES budžetā bez tiesībām saņemt kādas no Lielbritānijai paredzētajām atlaidēm 3,1 miljarda mārciņu apmērā.

Gan Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, gan Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs iepriekš norādīja, ka Skotijai nāktos no jauna pieteikties dalībai ES.

Referendums, kurā skotiem būs jāatbild uz jautājumu «Vai Skotijai jākļūst par neatkarīgu valsti?», notiks 2014.gada 18.septembrī.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu