Britu princis Harijs armijā pāries no helikopteriem uz biroju (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas princis Harijs savā armijas dienestā pāries no lidošanas ar helikopteriem «Apache» uz kantora darbu, organizējot militārus piemiņas pasākumus, piektdien paziņoja Kensingtonas pils administrācija.

Princis Harijs, kurš armijā ir pazīstams kā kapteinis Velsa un pavadījis trīs gadus Armijas gaisa korpusā, ir dienējis Afganistānā kā helikopteru «Apache» otrais pilots ložmetējnieks.

Kensingtonas pils paziņojumā teikts, ka 29 gadus vecais princis «ir pabeidzis savu dienestu Armijas gaisa korpusa 3.pulkā un tagad uzņemsies štāba virsnieka lomu». «Starp viņa pienākumiem būs palīdzēt koordinēt nozīmīgus projektus un piemiņas pasākumus Londonā, kuros piedalās armija,» teikts šajā paziņojumā.

Harijs, kurš ir Velsas prinča Čārlza un mirušās princeses Diānas jaunākais dēls, saglabās kapteiņa pakāpi.

Harijs bija helikopteru «Apache» otrais pilots ložmetējnieks Afganistānas Helmandas provincē 20 nedēļas līdz 2013.gada janvārim. Vēlāk viņš ieguva kaujas helikoptera komandiera kvalifikāciju.

Harijs atzina, ka ir nogalinājis islāmistu grupējuma «Taleban» kaujiniekus, ja tie uzbrukuši britu karavīriem.

Tas bija viņa otrais dienesta laiks Afganistānā. Pirmoreiz viņš tur dienēja Helmandas provincē 10 nedēļas 2007.gada beigās un 2008.gada sākumā.

Pulkvežleitnants Toms de la Rū, kuram princis Harijs bija pakļauts Armijas gaisa korpusā, atzinīgi novērtēja viņa dienestu.

Visus Lielbritānijas kaujas spēkus Afganistānā ir plānots izvest no turienes pirms šī gada beigām.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu