Tūrisma aģentūras: nedaudz palielinās pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējā laikā pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti ir nedaudz palielinājies, pastāstīja tūrisma aģentūru pārstāvji.

Tūrisma aģentūras «Travel Art Latvia» vadītāja Inese Krūmiņa sacīja, ka ir mazinājusies cilvēku nedrošība par situāciju Ēģiptē. «Cilvēki vairs nebaidās doties uz turieni. Šogad pieprasījums ir palielinājies,» viņa teica.

Arī tūrisma aģentūras «CWT Latvia» direktore Irēna Riekstiņa pastāstīja, ka sāk palielināties interese par Ēģipti un šobrīd pieprasījums ir atjaunojies apmierinošā līmenī. «Interese par šo valsti jau parādījās pagājušā gada oktobra beigās, novembrī, tad šī interese sāka atdzimt. Šobrīd tā ir normālā līmenī,» teica Riekstiņa.

Nepietiekošs pieprasījums

Savukārt «Tez Tour» valdes loceklis Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs atzīmēja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti ir, taču ne pietiekošs. «Jā, šajā sezonā interese par Ēģipti ir maza. 2007. un 2008. gada sezonā trīs reizes nedēļā lidojām uz Hurgadu un divas uz Šarmelšeihu, taču šogad tikai vienu reizi nedēļā uz Hurgadu un vienu reizi uz Šarmelšeihu. Pieprasījums ir, bet tas ir ļoti mazs. Protams, saprotam, kāpēc tas tā ir, un paredzam, ka izmaiņu šajā sezonā nebūs līdz aprīlim, maija beigām,» sacīja Paļgovs.

Ārkārtas stāvoklis

Jau ziņots, ka 2013.gada 12.novembrī tiesa Ēģiptē nolēma atcelt trīs mēnešus ilgušo ārkārtas stāvokli. Tomēr Ārlietu ministrija vēl novembra beigās aicināja ceļotājus izvērtēt nepieciešamību doties uz šo valsti. Ārkārtas stāvoklis Ēģiptē tika izsludināts augustā saistībā ar vardarbību, kas sākās, policijai izklīdinot islāmistu protestētājus. Iepriekš sadursmēs starp policiju un islāmistu protestētājiem Ēģiptē gāja bojā simtiem cilvēku, taču pašlaik situācija ir stabilāka.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu