Garnadži Londonā mēģina nozagt Freida pelnus (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Garnadži Londonas ebreju kapsētā mēģinājuši nozagt slavenā austriešu psihoanalītiķa Zigmunda Freida un viņa sievas Martas pelnus, trešdien paziņoja vietējā policija.

Policija informēja, ka 2300 gadu vecā grieķu urna ar Freida un viņa sievas pelniem ir būtiski sabojāta, kad 31.decembrī vai 1.janvārī zagļi ielauzās kapsētā «Golders Green Crematorium» Londonas ziemeļrietumos.

«Starp 31.decembri un 1.janvāri zagļi mēģināja nozagt urnu ar Zigmunda Freida un viņa sievas Martas atliekām,» teikts policijas paziņojumā.

Detektīvs konstebls Daniels Kendlers norādīja, ka zādzības mēģinājums ir «nicinājumu pelnoša rīcība», kas, neņemot vērā urnas finansiālo vērtību un vēsturisko nozīmi, ir morāli nosodāma. Viņš aicināja ikvienu sniegt policijai palīdzību nozieguma atklāšanā.

Freids, kurš kļuva pazīstams savu zemapziņas pētījumu dēļ, piedzima Morāvijā un vēlāk ar ģimeni pārcēlās dzīvot uz Austriju. Izcilais psihoanalītiķis nomira 1939.gada septembrī Londonā. Gadu pirms nāves viņš kopā ar sievu un meitu Annu no nacistu kontrolētās Austrijas pārcēlās uz Lielbritāniju.

«Golders Green Crematorium» krematorijā, pie kuras ir arī kapsēta, ir notikušas daudzu britu slavenību bēres, tostarp stāsta par Drakulu autora rakstnieka Brema Stokera, komiķa Pītera Selersa un dziedātājas Eimijas Vainhausas izvadīšana.

Krematorija informēja, ka urna ir pārvietota uz drošu vietu un tiek pārskatīta drošība kapsētā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu