Mācību gada pirmajā semestrī savāktas 82 tonnas makulatūras un 72 kubikmetri PET pudeļu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Uzņēmuma «ZAAO» konkursā skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm «Dabai labu darīt» 2014./2015.mācību gada pirmajā semestrī savāktas 82 tonnas makulatūras un 72 kubikmetri PET pudeļu.

Salīdzinot ar iepriekšējā mācību gada pirmā pusgada konkursa rezultātiem,

skolēni un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi otrreizējo materiālu vākšanas akcijā ir daudz aktīvāki

- nodots par astoņām tonnām vairāk izlietotā papīra, bet savāktā PET pudeļu apmērs pieaudzis pat trīs reizes.

Sašķiroto materiālu reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā «Daibe» sagatavos nodošanai pārstrādei. Izejmateriālu sagatavos tā, lai ražotāji varētu radītu jaunas preces, piemēram, jaunu papīru, jaunus dzērienu iepakojumus, saimniecības plastmasas kastes un citas preces.

Uzņēmums uzsvēra, ka akcijā jau pašlaik savāktais apmērs no nociršanas pasargās vairāk nekā 1000 koku un nebūs jāiegūst simtiem litru naftas.

Līdz šim aktīvākās izglītības iestādes skolu grupā bijušas Valmieras sākumskola, Zvejniekciema vidusskola un Gaujienas mūzikas un mākslas skola. Pirmsskolas izglītības iestāžu grupā līdz šim aktīvākās ir Valkas bērnudārzs «Pasaciņa», Strenču bērnudārzs «Minkāns» un Kocēnu bērnudārzs «Auseklītis». Šajā mācību gadā konkursam pieteikusies 61 skola un 31 pirmsskolas izglītība iestāde.

Konkurss turpināsies līdz aprīlim, savukārt laureātus sveiks maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu