Saeimā vairums varētu atbalstīt Straujumu premjera amatam (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums Saeimā pārstāvēto politisko spēku neredz iemeslus, kādēļ neatbalstīt «Vienotības» svētdien izvirzīto premjera amata kandidāti zemkopības ministri Laimdotu Straujumu («Vienotība»).

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) gatava atbalstīt Straujumas virzīšanu premjera amatam. «Zināmā mērā šis lēmums jau bija sagaidāms. Es domāju, ka Straujumas kundzei ir visas iespējas kļūt par premjeri,» sacīja ZZS vadītājs Augusts Brigmanis.

Arī neatkarīgie deputāti uzskata, ka Straujuma ir atbalstāma premjera amata kandidāte,

jo viņa, esot zemkopības ministres amatā, sevi pierādījusi kā augsta līmeņa profesionāli. Pie partijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins norādīja, ka Straujuma arī varēs turpināt un novest līdz galam Dombrovska valdības iesāktos darbus.

Nacionālā apvienība (NA) par Straujumas kandidatūru valdības vadītāja krēslam lems pirmdien. Tomēr

NA Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis pauda, ka neesot iemeslu, kādēļ viņas kandidatūru neatbalstīt.

Savukārt «Saskaņas centra» (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs uzsvēra, ka «Vienotība» nav spējīga vienoties par premjera amata kandidātu un

Straujumas kandidatūru SC neatbalstīs,

jo politiskais spēks ir pārliecināts, ka jaunajai valdībai jābūt tehniskai un jāsastāv no nozaru profesionāļiem.

Reformu partijas vadītājs Edmunds Demiters Straujumas kandidatūru sīkāk komentēs pēc Reformu partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdes, kurā piedalīsies Valdis Dombrovskis, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Straujuma.

Jau vēstīts, ka

«Vienotība» valdes sēdē svētdienas vakarā lēma premjera amatam virzīt Straujumu

un jau pirmdien partijas pārstāvji tiksies ar Valsts prezidentu, lai runātu par jaunās valdības veidošanu. Savukārt pēc tam «Vienotība» uzsāks politiskās konsultācijas partiju starpā. Straujuma, kura iepriekš bija bezpartejiska ministre, svētdien iestājās «Vienotībā» un arī tika uzņemta partijas valdes sastāvā. Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») atkāpās Zolitūdes traģēdijas dēļ.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu